top of page

Greitas ir neatsivalgomas tortilijų pyragas-apkepas (Receptas)

Kai norisi greitai ir sočiai pavalgyti, Alfas siūlo pasigaminti pyragą, kuriame nėra mėsos, tačiau jis sotus ir gardus, todėl rizikuoja tapti jūsų valgiagaraščio favoritu. Tortilijų pyragas, kurį galite pagaminti iš likusių tortilijų ir ingredientų, kuriuos tikrai rasite namuose.



apkepas_tortilijų apkepas_be mėsos_receptas_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

padažas apkepui_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą AlfoVila galite pažiūrėti čia.



JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

2 asm.


Tortilijų pyragui-apkepui pagaminti reikia:

  • 1 didesnio svogūno

  • Keleto svogūnų laiškų

  • ½ vidutinio brokolio žiedynų

  • 2 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus

  • 325 g NATURLI sojų faršo

  • 3–4 SACLA orkaitėje keptų, pusiau džiovintų pomidorų

  • Žiupsnelio KOTANYI kalendros

  • Žiupsnelio KOTANYI kmynų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 100 g šaldytų žirnelių

  • 6 tortilijų

  • 150 g DŽIUGAS tarkuotų sūrių mišinio picoms

  • 3 kiaušinių

  • 200 g NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

Padažui:

  • 1 vidutinio svogūno

  • 2 česnako skiltelių

  • 2 česnako skiltelių

  • 3–4 SACLA orkaitėje keptų, pusiau džiovintų pomidorų

  • Žiupsnelio KOTANYI kalendros

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI Kajeno paprikų

  • 400 g MUTTI konservuotų pomidorų

  • 1 šaukštelio DANSUKKER auksaspalvio sirupo

1. Svogūną supjaustykite nedideliais kvadratėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite, brokolio

žiedynus supjaustykite nedideliais gabaliukais.

2. Į keptuvę pilkite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus, įkaitinkite, berkite

pjaustytą svogūną, svogūnų laiškus ir brokolį. Viską pakepinkite aukštoje temperatūroje.

3. Daržovėms apkepus, dėkite NATURLI sojų faršą, SACLA orkaitėje keptų, pusiau džiovintų

pomidorų, įberkite KOTANYI kalendros, kmynų ir druskos. Išmaišykite ir paskirstykite po visą

keptuvę tolygiai. Ilgai nekepinkite.

4. Suberkite žirnelius, dėkite vidutiniais gabalėliais sukarpytas tortilijas. Užberkite dalį DŽIUGAS

tarkuotų sūrių mišinio picoms.

5. Į dubenį sumuškite kiaušinius, pilkite NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio, berkite

KOTANYI juodųjų pipirų, druskos ir viską elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Pilkite

į keptuvę ir mentele paskirstykite, kad viskas tolygiai pasiskleistų tiek apačioje, tiek viršuje.

6. Užberkite tarkuotų sūrių mišinio picoms. Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temp. apie 25 min.

8. Padažui: svogūną supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis, česnaką susmulkinkite. Į puodą pilkite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus, suberkite svogūnus, pakepinkite.

9. Kai svogūnai apkeps, dėkite SACLA orkaitėje keptų, pusiau džiovintų pomidorų, šiek tiek

patraiškykite pamaišykite ir tada dėkite česnaką, berkite KOTANYI kalendros, druskos, Kajeno

paprikos, viską išmaišykite. Sudėkite MUTTI konservuotus pomidorus bei pilkite DANSUKKER

auksaspalvio sirupo, išmaišykite ir kaitinkite apie 10 min., kartas nuo karto pamaišydami, kad

neprisviltų. Patiekite su iškepusiu apkepu.


PATARIMAI

1. Jei mėgstate, galite paskaninti apkepą pjaustyta paprika. Ją reikėtų apkepti kartu su brokoliais.

2. Jei norite ryškesnio kmynų skonio, prieš berdami juos galite pagrūsti.

3. Jei nemėgstate padaže jausti daržovių gabaliukų, galite sutrinti su elektriniu trintuvu iki kreminės

masės.

4. Padažą taip pat galite pagardinti avietėmis ar tarkuotu obuoliu. Toks padažas puikiai tiks prie

grilio patiekalų.


Skanaus.


 

Padovanok Alfo laiško prenumeratą


Kiekvieną penktadienį naujas ritualas + 10 receptų + gražesnės kasdienybės idėjos.


Prenumeruok čia


 


Naujausi įrašai

bottom of page