Greitas, gaivus, vėsinantis: tortas su šakočio trupiniais ir uogomis (Receptas)

Gaivaus, greitai pagaminamo želė torto su šakočio trupiniais ir uogomis receptas, kurį pravartu įsiminti, nes tortas greitai dings nuo stalo.

Ypač patinka ir tinka vaikams!

želė turtas su šakočio trupiniais ir uogomis, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

8-10 porcijoms


Želė tortui pagaminti reikia:

  • 1 šakočio (~500 g)

  • 200 g 40 % riebumo grietinės

  • 150 g aviečių

  • 150 g vyšnių be kauliukų

  • 1 pakelio (77 g) želės

  • 400 ml vandens čiobrelių papuošimui

1. Šakotį sulaužykite smulkiais gabalėliais. 2/3 šakočio sumaišykite su grietine. Gautą masę dėkite į plėvele išklotą torto formą, gerai suspauskite.

2. Ant viršaus suberkite uogas ir išdėliokite likusius šakočio gabalėlius.

3. Želę ištirpinkite karštame vandenyje, ataušinkite ir užpilkite ant paruošto torto.

4. Pastatykite kelioms valandoms į šaldytuvą, kad tortas visiškai sustingtų.

5. Papuoškite šviežiais čiobreliais


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg