Ieškote drėgno, ne per saldaus, šiek tiek Kalėdas primenančio pyrago recepto? Radote! Greitai pagaminamas aguoninis-citrininis varškės pyragas nustebins ir pamalonins.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
8–10 asm.
Greitam aguoniniam-citrininiam varškės pyragui pagaminti reikia:
250 g varškės 9 % rieb.
500 g maskarponės
3–4 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
2 šaukštų trintų aguonų
1 šaukštelio kepimo miltelių
½ citrinos
2 kiaušinių
Aliejaus ar sviesto (kepimo formai ištepti)
1½ pakelio GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“
100 g „Limoncello“ likerio
Kelių šaukštų migdolų drožlių
1. Varškę ir 2 šaukštus maskarponės sutrinkite elektriniu trintuvu. Berkite cukrų, aguonas, kepimo miltelius, įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių, viską išmaišykite. Sudėkite likusią maskarponę ir viską išmaišykite plakikliu.
2. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius dėkite į masę ir išplakite, o baltymus ir vieną šaukštą cukraus išplakite kitame inde plakikliu iki baltų, purių putų.
3. Varškės masę lengvai išmaišykite su baltymais. Kepimo formą ištepkite aliejumi arba sviestu.
4. Į formą dėliokite sausainius, apšlakstykite gausiai likeriu. Dėkite masę į konditerinį maišelį (jei neturite, galite jo nenaudoti, tiesiog tepti ją šaukštu ar mentele) ir padenkite sausainius varškės mase. Tada vėl dėliokite sausainius, apšlakstykite likeriu ir spauskite kremą. Taip sluoksniuokite, kol užpildysite formą. Darykite 2–3 sluoksnius.
5. Ant viršaus tolygiai užberkite migdolų drožlių.
6. Kepkite 160 °C temp. orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija apie 30 min.
ALFO PATARIMAI:
· Jei mėgstate šokoladinius kremus, į varškės masę įtarkuokite PERGALĖS juodojo šokolado arba darykite jo sluoksnį.
· Jei mėgstate uogas ar džiovintus vaisius, jie taip pat čia puikiai tiktų.
Skanaus!