top of page

Greitai pagaminamas lašišos kapotinis su keptomis krevetėmis (Receptas)

Nustebinkite savo antrąją pusę Valentino dienos patiekalu, kurio norėsis vėl ir vėl...


lašišos kapotinis, tartaras, recetas
VMG nuotr.

Lašišos kapotiniui pagaminti reikia:

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 250 g šviežios lašišos

  • 10 g česnakų laiškų

  • 5 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • 80 g BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • ½ šaukštelio aitraus padažo

  • 100 g šviežių krevečių

  • 50 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto 82 % rieb.

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų

  • 20 g skrudintų migdolų

  • 2–3 riekelių TOSTE skrudinimo duonos „Prancūziška“

  • 1 žaliosios citrinos

  • 2 šaukštų majonezo

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  1. Svogūnus, lašišą ir česnakų laiškus susmulkinkite, sumaišykite su 2 šaukštais KIKKOMAN padažo „Ponzu“, 3 šaukštais BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“ ir aštriu padažu.

  2. Į įkaitintą keptuvę dėkite krevetes, ŽEMAITIJOS PIENO sviestą, likusį alyvuogių aliejų, įberkite KOTANYI aitriųjų paprikų ir KOTANYI druskos. Apkepus iš vienos pusės apie 1–2 min., sudėkite smulkintus migdolus, apverskite krevetes, pasūdykite ir dar pakepkite apie 1 min.

  3. TOSTE skrudinimo duoną „Prancūziška“ dėkite į orkaitę kepti 180 °C. apie 5–6 min.

  4. Majonezą sumaišykite su likusiu „Ponzu“ padažu ir įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės.

  5. Lašišos kapotinį dėkite į pasirinktą lėkštę, ant viršaus sudėkite majonezo padažą ir keptas krevetes su migdolais. Papuoškite žalumynais ir patiekite su skrudinta duonele.


Šiam patiekalui į kompaniją labai tiks nealkoholinis mochito kokteilis:


Nealkoholinis mochito kokteilis

  • 1 žaliosios citrinos

  • 1 saujos mėtų

  • 1 šaukštelio DANSUKKER auksaspalvio cukraus sirupo

  • 1 pakelio GREENFIELD žaliosios arbatos „Jasmine Dream“

  • 100 ml karšto vandens

  • 150 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens gazuoto

  1. Mėtas, žaliųjų citrinų sultis ir DANSUKKER auksaspalvį sirupą mediniu šaukštu ar kitu įrankiu sutrinkite, kad mėtos atskleistų savo skonį ir visi ingredientai susimaišytų.

  2. GREENFIELD žaliąją arbatą „Jasmine Dream“ užplikykite ir atvėsinkite.

  3. Atvėsintą arbatą sumaišykite su žaliųjų citrinų sulčių ir mėtų mišiniu.

  4. Į stiklinę sudėkite ledukus, ½ stiklinės pripilkite arbatos mišinio ir likusią pusę TICHĖ natūraliu mineraliniu vandeniu.


Skanaus!


bottom of page