top of page

Gero patiekalo garantija – švelnaus skonio, sviestiška, lengvai virškinama brandinta jautiena

Net jeigu nesate mėsos žinovas, bet norite labai skanaus patiekalo – kad ir

kas tai būtų – kepsnys, čili troškinys ar mėsa įdaryti koldūnai – net nesusimąstydami renkatės brandintą jautieną. Nes jau žinote – bus gerai.

Ir būna. Kuo ypatinga brandinta mėsa? Pasak šeimos ekologiniame mėsinių galvijų ūkyje ūkininkaujančio Karolio Andrijausko, brandinta mėsa yra minkšta, sultinga ir aromatinga. Be to, brandinimo metu įvyksta fermentacija, kuri skaido mėsos baltymus ir ardo jungiamąjį audinį, todėl tokia mėsa yra ir itin lengvai virškinama.”


brandinta jautiena_
Shutterstock.com nuotr.

Brandinti galima jautieną ir kai kurias žvėrienos rūšis. Brandinama mėsa tam tikrą laiką laikoma specialioje kameroje, kurioje palaikoma tam tikra temperatūra ir drėgmė. Brandinimo metu ardosi mėsos skaidulos, ji minkštėja, skiriasi mėsos riebalai, intensyvėja skonis – tai gana paprastas procesas, tačiau mėsai suteikia ypatingo skonio – pasakoja K.Andrijauskas. Kaip tik todėl Karolio ūkyje gaminamiems, ekologinius sertifikatus turintiems „Samogitian BEEF TASTE” pusgaminiams – koldūnams, dešrelėms – naudojama tik pačių užauginta, pačių

išpjaustyta ir brandinta ekologiška jautiena.

„Ekologiškų, 100 proc. natūralių – pradedant mėsa, miltais (su gerokai mažiau

glitimo) ir baigiant prieskoniais, dešrelių ir koldūnų gamybą pradėjome prieš kelis

metus, gimus vaikams, kai tapo ypač aktualu turėti vaikų mėgstamų, noriai valgomų ir garantuotai kokybiškų produktų. Turėjome galvijų, bet neturėjome savo mėsos, tad nusprendėme atidaryti mėsos perdirbimo cechą. Dabar gaminame kelių skonių dešreles, koldūnus, paštetą, taip pat smulkintą brandintą jautieną, smulkintos jautienos paplotėlius mėsainiams ir kt., o savo gamybos produktais prekiaujame parduotuvėse Kaune ir Telšiuose. Planuojame plėstis”.


brandinta jautiena_kepsnys_koldūnai
Unsplash.com nuotr.

Pasak Karolio, jų ūkio produkciją – tiek išpjaustytą, tiek smulkintą mėsą, tiek mėsos pusgaminius jau pamėgo ekologiniai vaikų darželiai, restoranai. „ Vis išgirsdavau kalbų, kad šių laikų vaikai yra itin nevalgūs, jeigu ką gali įsiūlyti, tai tik koldūnus ir dešreles. Todėl mūsų tikslas, kad šis vaikų mėgstamas „greitas” maistas būtų ne tik skanus, bet ir išskirtinai sveikas, saugus ir naudingas organizmui – kad tėveliai jį duodami savo vaikams būtų visiškai ramūs.”

„Samogitian BEEF TASTE” asortimente yra ir tradicinio skonio – kad būtų

juntamas kuo natūralesnis mėsos skonis, ir įdomesnio skonio koldūnų: su kietuoju

sūriu, grybais, jelapenu, salierais, petražolėmis. Dešrelės irgi yra kelių skonių: ir su

šalavijais, ir su krienais bei krapais, ir su kuminu.






 

„Samogitian BEEF TASTE” rasite:

KAUNE šalia pagrindinio PLC Mega įėjimo;

TELŠIUOSE PC Rimi parduotuvėje Plungės g.4;

 

ความคิดเห็น


Naujausi įrašai

bottom of page