Garsusis „Clam bake“ (jūros gėrybių padėklas) ir karštas uogų padažas su sausainiais (Receptai)

Ruošiant šias jūros gėrybes užuosite aromatus, kurie privers visus laižyti lūpas iš nekantrumo. O smaližiams Alfas atskleis, kaip paruošti desertinį padažą su sausainiais.


patiekalai su jūrų gėrybėmis_jūrų gėrybės_clam bake_Alfo receptas
VMG nuotr.

#AlfasMieste žiūrėkite čia


Jūrų gėrybių padėklui paruošti reikia:

  • 1 morkos

  • 6 virtų jaunų bulvių

  • 2 mėlynųjų svogūnų

  • 1 kukurūzo burbuolės

  • 2 skiltelių česnako

  • 2 aitriųjų paprikų

  • 1,5 kg įvairių jūros gėrybių

  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 200 ml ŠVYTURIO nealkoholinio šviesaus alaus „Ekstra“

  • 6 riekelių VILNIAUS DUONA prancūziškos skrudinimo duonos „Toste“

  • 1 saujos petražolių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  1. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, virtas bulves perpjaukite pusiau, svogūnus supjaustykite į 4 dalis, kukurūzus – į kelias dalis, česnakus ir aitriąsias paprikas susmulkinkite.

  2. Jūros gėrybes ir pjaustytas daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Daržoves apkepkite ZYLE KAMADO grilyje iš abiejų pusių po 2–3 min. arba kol apskrus.

  3. Apkepusias daržoves sudėkite į ZYLE ketaus indą, ant viršaus sudėkite jūros gėrybes, berkite smulkintas aitriąsias paprikas, česnakus ir užpilkite ŠVYTURIO nealkoholiniu šviesiu alumi „Ekstra“, berkite druskos, uždenkite ir troškinkite įkaitintame grilyje apie 20 min.

  4. VILNIAUS DUONOS prancūzišką skrudinimo duoną „Toste“ paskrudinkite ant grilio iš abiejų pusių.

  5. Ant troškinio užberkite kapotų petražolių.

 

Karštas uogų padažas su sausainiais


Karštam uogų padažo su sausainiais desertui paruošt reikia:

  • 3 saujų įvairių šviežių uogų

  • 3–4 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 40 ml romo

  • 2 šaukštų sviesto

  • Keleto GAIDELIS sausainių „Ko-ko kola“

  1. Stambesnes uogas susmulkinkite, suberkite į puodą, berkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, supilkite romą, dėkite sviestą ir troškinkite ant vidutinės kaitros apie 10 min.

  2. Karštą padažą pilkite ant GAIDELIS sausainių „Ko-ko kola“ ir skanaukite.