top of page

Gardūs japoniško stiliaus blyneliai (Receptas)

Alfas kviečia išbandyti japoniško stiliaus nesaldžių blynelių receptą, kuriuos drąsiai galima valgyti rankomis. Tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei ir tada, kai reikia labai nustebinti svečius. Ypatingi jie tuo, kad tešlai kildinti reikia ir mielių, ir kepimo miltelių, ir kefyro, o vietoje druskos puikiai tiks sojos padažas. Arba patiekite jį prie jau iškeptų blynelių.

Skanaus!

blynelių receptas_japoniški blyneliai_Alfo receptas_nesaldūs blyneliai
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą AlfoVila žiūrėkite čia.


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI


 


4 asm.

Japoniško stiliaus nesaldiems blyneliams pagaminti reikia:

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • 1 česnako skiltelės

  • ½ stiklinės DOBILO ekologiško kefyro

  • 1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • ½ šaukštelio sausų mielių

  • 6–8 šaukštų miltų

  • 1 vidutinės morkos

  • ⅓ cukinijos

  • Keleto svogūnų laiškų

  • 150–200 g apvirtų krevečių

  • 1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 džiovintų jūros dumblių lapo

  • 6 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 1 šaukšto majonezo

  • Keleto mėtos lapelių

  • 1 šaukšto marinuoto imbiero

  • Žiupsnelio druskos

1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, berkite druskos, KOTANYI kalendros, įtarkuokite česnako, pilkite

DOBILO ekologišką kefyrą, DANSUKKER auksaspalvį sirupą, dėkite sausas mieles ir viską

išplakite.

2. Dėkite 6 šaukštus miltus ir viską išmaišykite. Tešla turėtų lengvai dribti nuo šaukšto. Palikite ją

pastovėti šiltai apie 15 min.

3. Plonomis ir mažomis juostelėmis supjaustykite morką, cukiniją. Svogūnų laiškus susmulkinkite. Krevetes perpjaukite išilgai per pusę. Viską suberkite į dubenį, apšlakstykite KIKKOMAN sojų padažu ir viską išmaišykite.

4. Į tešlą suberkite kepimo miltelius, išmaišykite, berkite miltus ir toliau maišykite.

5. Tešlą sumaišykite su salotomis ir smulkintais džiovintų jūros dumblių lapais.

6. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus, įkaitinkite ir šaukštu

formuokite norimo dydžio blynelius bei apkepkite iš abiejų pusių.

7. Į lėkštę dėkite blynelius, ant jų – majonezo, smulkintų svogūnų laiškų, mėtų lapelių ir marinuoto imbiero.


PATARIMAI:

1. Vietoj krevečių galite naudoti ir smulkiais gabaliukais pjaustytą vištieną.

2. Mėtų lapelius galite keisti bazilikais ar kalendromis.

3. Blynelius labai skanu valgyti ir su terijakio padažu.


Skanaus.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page