Purūs, minkštučiai varškės blyneliai – mėgstami ir vaikų, ir suaugusiųjų, tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, o patiekti su šviežių uogų ar vaniliniu padažu drąsiai konkuruoja su desertu.
2–3 asm.
Puriems varškės blyneliams pagaminti reikia:
200 ml kefyro
1 kiaušinio
200 g varškės
150 g kvietinių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukšto cukraus arba medaus
1 šaukšto augalinio arba kokosų aliejaus (kepti)
Žiupsnelio druskos
1. Kefyrą išplakite su kiaušiniu, sudėkite varškę, berkite miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę, druską ir cukrų. Viską išmaišykite.
2. Ant nepridegančio paviršiaus keptuvės formuokite norimo dydžio blynelius ir šiek tiek juos paskirstykite, kad tešla nebūtų viename gumule. Pakepkite iš vienos pusės, tada apverskite ir uždenkite dangčiu.
3. Patiekite su uogiene, grietine ar jogurtu. Labai skanu valgyti su traiškytomis arba smulkintomis, šviežiomis uogomis ir vaisiais. Taip pat galite juos paskaninti cinamonu ar kardamonu.
PATARIMAI
Tešla turi būti tirštesnė – sunkiai dribti nuo šaukšto.
Varškę geriau naudokite šiek tiek stambesniais grūdeliais – taip ji matysis ir pačiame blyne.
Jei į blynelius nedėsite cukraus, juos galite patiekti su lašiša, grūdėta varške ar agurkų ir grietinės salotomis.
Skanaus!
Comments