Gardieji mini sumuštiniai su vytintu kumpiu (Receptas)

Sumuštinių receptų ir jų variacijų niekada nebus per daug. Gardieji mini sumuštiniai suvytintu kumpiu tik ir savaitgalio pusryčiams, ir svečio vaišėms.


sumuštiniai su vytintu kumpiu, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 asm.


Gardiesiems sumuštiniams su vytintu kumpiu pagaminti reikia:

  • 100 g vytinto kumpio

  • Keleto laiškinių česnakų

  • 1–2 svogūnų laiškų

  • 1 česnako skiltelės

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 1 šaukštelio baltų, sausų krienų

  • 2 riekelių AGOTOS sėklų duonos „45 sėklų“

  • ŽEMAITIJOS PIENO sviesto 82 % rieb. (pagal skonį)

  • Pipirnių (papuošimui)

1. Kumpį pjaustykite smulkiais gabaliukais lyg tartarui. Jį šiek tiek pakapokite. Laiškinius česnakus ir svogūno laišką susmulkinkite. Česnaką ir citrinos žievelę sutarkuokite. Krienus susmulkinkite. Ir visus ingredientus išmaišykite.

2. Tepkite ant duonos sviestą, supjaustykite riekeles į 4 dalis. Tada dėkite paruoštą mišinį ir papuoškite pipirnėmis.


ALFO PATARIMAI:

· Ypatingai skanu valgyti su ridikėliais ar šviežiais agurkais.

· Tokius sumuštinius galite paruošti iš vakaro, sudėti į dėžutę ir jais mėgautis kitą dieną.

· Galite naudoti vytintą arba parūkytą kumpį.


Skanaus!


Naujausi įrašai