Gardieji bulviniai blynai, kepami vaflinėje, kurių nereikės tarkuoti (Receptas beveik be riebalų)

Valgiaraščio karaliai, neatsivalgomi bulviniai blynai visada yra teisingas pasirinkimas. Išbandykite ypatingai traškių blynų receptą.


bulviniai blynai, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4 blynams iškepti reikia:

  • 4 vidutinių bulvių (nuluptų)

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • ½ svogūno

  • Keleto šalavijo lapelių

  • 1 šaukšto OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus

  • 1 šaukšto kvietinių miltų

  • OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus (kepimui)

  • Graikiško jogurto (patiekimui)

  • Keleto ridikėlių (patiekimui)

  • Keleto svogūnų laiškų (patiekimui)

1. Bulves supjaustykite į kelias dalis ir dėkite į kokteilinę, įmuškite kiaušinį, berkite druskos ir pipirų, dėkite svogūną ir šalavijo lapelius. Pilkite aliejaus, viską suplakite. Įberkite miltų ir vėl išmaišykite.

2. Į GRAEF vaflinę pilkite aliejaus, paskleiskite jį su teptuku ir viršuje, ir apačioje. Pilkite tešlą, uždarykite vaflinę ir kepkite.

3. Patiekite su pjaustytais ridikėliais, graikišku jogurtu, užberkite druskos, pipirų ir svogūnų laiškų.


ALFO PATARIMAI:

· Šiuos blynus galite patiekti su rūkyta lašiša, karštos šoninės gabaliukais ar varškės padažu.

· Į tešlą galite įdėti Jūsų mėgstamų žolelių: šalavijų, rozmarinų, čiobrelių.


Skanaus!