Gaiviosios kuskuso salotos (receptas)
- eglerace
- 2024-07-28
- 1 min. skaitymo
Gaivios, uogų pilnos kuskuso salotos puikiai tinka prie grilyje keptos žuvies ar baltos mėsos patiekalų (vištienos, triušienos, kalakutienos). Jos taip pat gali būti atskiras patiekalas.

2–3 asm.
Kuskuso salotoms paruošti reikia:
300 g trešnių
300 g vyšninių pomidorų
1–2 keptų marinuotų paprikų
1 ryšelio svogūno laiškų (baltųjų dalių)
200 g sauso kuskuso
Kelių mėtų lapelių
1–2 šaukštų alyvuogių aliejaus (kuskuso gaminimui)
Padažui:
80 ml neutralaus skonio aliejaus (rapsų, vynuogių kauliukų ir kt.)
40–60 ml citrinos sulčių
1 šaukštelio raudonosios paprikos
15 ml auksaspalvio sirupo
Žiupsnelio druskos
1 smulkintos skiltelės česnako
Išimkite trešnių kauliukus, perpjaukite jas per pusę. Pomidoriukus ir paprikas supjaustykite kubeliais. Svogūnų laiškus supjaustykite gana stambiai.
Kuskusą suberkite į didelį plokščią indą, užpilkite 350 ml verdančio vandens ir šaukštu aliejaus. Uždenkite ir palikite 5–7 min. Tada atidenkite ir išpurenkite šakute.
Sumaišykite visus ingredientus padažui, supilkite jį į dar šiltą kuskusą ir permaišykite.
Vyšnias, paprikas ir pomidorus sujunkite su kuskusu, bet labai nemaišykite, kad neapsiveltų. Patiekdami pabarstykite svogūnų laiškais ir mėtomis.
Gardžių atradimų.


























