top of page

Gaiviosios kuskuso salotos (receptas)

  • eglerace
  • 2024-07-28
  • 1 min. skaitymo

Gaivios, uogų pilnos kuskuso salotos puikiai tinka prie grilyje keptos žuvies ar baltos mėsos patiekalų (vištienos, triušienos, kalakutienos).  Jos taip pat gali būti atskiras patiekalas.

kuskuso salotos_Alfo receptas
VMG nuotr.

2–3 asm.


Kuskuso salotoms paruošti reikia:

  • 300 g trešnių

  • 300 g vyšninių pomidorų

  • 1–2 keptų marinuotų paprikų

  • 1 ryšelio svogūno laiškų (baltųjų dalių)

  • 200 g sauso kuskuso

  • Kelių mėtų lapelių 

  • 1–2 šaukštų alyvuogių aliejaus (kuskuso gaminimui)

Padažui:

  • 80 ml neutralaus skonio aliejaus (rapsų, vynuogių kauliukų ir kt.)

  • 40–60 ml citrinos sulčių 

  • 1 šaukštelio raudonosios paprikos

  • 15 ml auksaspalvio sirupo

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 smulkintos skiltelės česnako


  1. Išimkite trešnių kauliukus, perpjaukite jas per pusę. Pomidoriukus ir paprikas supjaustykite kubeliais. Svogūnų laiškus supjaustykite gana stambiai. 

  2. Kuskusą suberkite į didelį plokščią indą, užpilkite 350 ml verdančio vandens ir šaukštu aliejaus. Uždenkite ir palikite 5–7 min. Tada atidenkite ir išpurenkite šakute. 

  3. Sumaišykite visus ingredientus padažui, supilkite jį į dar šiltą kuskusą ir permaišykite. 

  4. Vyšnias, paprikas ir pomidorus sujunkite su kuskusu, bet labai nemaišykite, kad neapsiveltų. Patiekdami pabarstykite svogūnų laiškais ir mėtomis.  


Gardžių atradimų.

bottom of page