Reikia:
Spragėsiams:
50 ml grikių
75 ml vandens
Aliejaus (kepti)
Padažui:
Ryšelio laiškinių česnakų
150 g graikiško jogurto
Žiupsnelio druskos
Salotoms:
KIETAVIŠKIŲ salotų lapų
8–10 ridikėlių
1 prinokusio avokado
1 KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko
1 kaliaropės
1 šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės
1. Spragėsiams grikius išvirkite iš vakaro ir palikite per naktį džiūti. Ryte įkaitinkite aliejų ir dėkite grikius kepti. Stebėkite kepimą – kai tik grikiai pradės „skleistis“, išimkite kiaurasamčiu ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
2. Padažui smulkiai supjaustykite laiškinius česnakus ir sumaišykite su jogurtu. Pasūdykite.
3. Daržoves supjaustykite. Lėkštėse sudėliokite KIETAVIŠKIŲ salotų lapus, sudėkite ridikėlius, avokado kubelius, KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko gabaliukus, kaliaropės griežinėlius, uždėkite padažo, pabarstykite citrinos žievele ir grikių spragėsiais.
Comentarios