top of page

Fantastiškai traškūs ir burnoje tirpstantys sausainiai


traškūs sausainiai, Alfo Ivanausko receptai, Alfas Ivanauskas

Laidą #Alfasvienasnamuose ir video receptą rasite ČIA


Reikia:

  • 100 g miltų

  • 100 g DANSUKKER rudojo cukraus

  • 100 g margarino VILNIUS kepiniams

  • 50 g kokosų drožlių

  • 50 g mėgstamų riešutų (lazdynų, anakardžių)

  • 1 kiaušinio trynio

  • Žiupsnelio kepimo miltelių

  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės


1. Į dubenį sudėkite pasmulkintą margariną, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Įleiskite vieno kiaušinio trynį ir labai gerai išplakite.

2. Sutrinkite riešutus. Į juos suberkite kokosų drožles.

3. Į margarino masę suberkite riešutus ir permaišykite. Įberkite ½ šaukštelio kepimo miltelių, suberkite miltus, citrinos žievelę ir sumaišykite. Masę perminkykite rankomis, kad ji taptų vientisa. Jei trūksta, įberkite dar miltų.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

5. Iš sausainių masės formuokite rutuliukus, juos dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir užspauskite nedideliu lapeliu kepimo popieriaus. Prieš tai sausainiuose iš lapelių ir gėlių galite suformuoti inkliuzus (tiek iš apačios, tiek iš viršaus).

6. Sausainius kepkite 10–12 min.


ALFO PATARIMAI:

· Jei nemėgstate kokosų – nieko tokio, nes sausainiuose dominuos kitų riešutų skonis.

• Į šiuos sausainius galite dėti įvairių džiovintų vaisių.

• Sausainius dekoruokite įvairiais lapeliais, gėlėmis.

· Kad būtų aiškiau, kaip padaryti inkliuzus, žiūrėkite čia.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page