Fantastiškos dviskonės varškės spurgos (Receptas)

Varškės spurgos yra turbūt vienas nostalgiškiausių skanėstų, kuriam nėra abejingų. Alfas siūlo pasigaminti dviejų skonių varškės spurgas su ypatingu padažu.


varškės spurgos, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


6 didesnėms spurgoms (arba 8 mažesnėms) pagaminti reikia:

  • 1 kiaušinio

  • 180–200 g ŽEMAITIJOS PIENO varškės 0,5 % rieb.

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių

  • 6 šaukštų miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 šaukštelio citrinos, apelsino ir greipfruto tarkuotų žievelių mišinio

  • 1 šaukštelio smulkintų, liofilizuotų braškių

  • Žiupsnelio KOTANYI vanilės

  • BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“ (kepimui)

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

Padažui:

  • 1 puodelio sutirštinto pieno

  • 30 g PERGALĖS triufelių skonio šokolado

  • 1 NESPRESSO espreso kavos puodelio

1. Kiaušinį išplakite su druska.

2. Tada varškę išmaišykite su cukraus milteliais ir išplaktu kiaušiniu. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, viską išmaišykite.

3. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną tešlą suberkite tarkuotas citrusinių vaisių žieveles, o į kitą –uogas ir vanilę. Viską išmaišykite.

4. Į sutirštintą pieną sudėkite šokoladą, dėkite į mikrobangų krosnelę ir viską išlydykite. Tada supilkite kavą, viską išmaišykite.

5. Formuokite spurgas iš skirtingų tešlos variantų. Dėkite jas į puodą su įkaitintu aliejumi. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apkeps.

6. Patiekite apibarstę cukraus milteliais ir su paruoštu šokoladiniu padažu.


ALFO PATARIMAI:

· Jei norite skystesnio padažo, valgykite dar karštas spurgas, o jei valgysite jas atvėsusias, padažas sutirštės.

· Svarbu, kad formuojant spurgas tešlos nebūtų sumaišytos. Viena būtų vienoje pusėje, kita – kitoje. Taip jausite abiejų tešlų skonį.

· Nepridėkite į puodą per daug spurgų, nes aliejus atšals ir jos sunkiau keps.