top of page

„Ertlio namas“: istorinės virtuvės pėdsakais

Restoranas „Ertlio namas“ beveik tuo pačiu metu, kai prasideda ir Vilniaus gastronomijos savaitė, pristato visai naują meniu ir jo konceptą. Restorano ašimi tampa gamtos ūkio produktai istorinėje virtuvėje. Todėl jei norite pažinti Lietuvą per kitą istorijos prizmę ir pamatyti, kaip atrodo tikrai rudeniškos lėkštės, jūsų atsakymas – „Ertlio namas“.

„Manau, būsiu pirmasis iš restoranų šefų, kuris naudoja gamtoje užaugintus produktus, kaip ir darydavo mūsų protėviai. Mano naujieji partneriai padėjo gamtos sąlygomis auginti paukščius, daržoves. Iš ten atkeliavo ir pieno produktai. Rėmiausi istoriniais motyvais ir istoriko Rimvydo Laužiko pagalba, interpretavau šiuos produktus ir savo svečiams pagaminau tris patiekalus: iš žąsies, kuri ganėsi laisvėje ir plaukiojo tvenkinyje, lietuviškos jautienos ir jau nuo seno krosnyje kepamų obuolių“, – pasakojo virtuvės šefas Tomas Rimydis.

Virtuvės šefas Tomas Rimydis (Valerijos Stonytės nuotr.).

Virtuvės šefas Tomas Rimydis (Valerijos Stonytės nuotr.).


20 Eur bus patiekiama: žąsies suktinukas su špinatais (paskanintas cinamonu ir anyžiais, slyvų uogiene, patiekiamas su kapotomis šakninėmis daržovėmis, keptų krosnyje morkų kremas, pakepinti linų sėmenys ir saulėgrąžos). Brandinta lietuviška jautienos nugarinė su džiovintais grybais (ir padaže, ir pyragaityje, ir traškutyje), degintų burokų kremu ir marinuotais burokais. Pats lietuviškiausias ir istoriškiausias patiekalas – kepti obuoliai su spanguolėmis, alaus karamele ir alaus ledais.

Žąsies suktinukas su špinatais.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Brandinta lietuviška jautienos nugarinė su džiovintais grybais.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kepti obuoliai su spanguolėmis.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


„Ertlio namo“ adresas: Šv. Jono g. 7

Darbo laikas: I–VII – 17:00–23:00

Daugiau informacijos apie šį ir kitus restoranus, dalyvaujančius Vilniaus gastronomijos savaitėje, ieškokite ČIA.

NE TIK RAGAUK, BET IR VERTINK

Fotografuok labiausiai patikusį Vilniaus gastronomijos savaitės patiekalą, siųsk nuotrauką su trumpu komentaru ir savo vardu bei pavarde į VMGonline.lt FB ir galbūt tu laimėsi specialius VMG prizus. Tas restoranas, kurio nuotraukų Vilniaus gastronomijos savaitės lankytojai atsiųs daugiausiai, gaus piniginį prizą – čekį, išleisti VMG paslaugoms.

Rink geriausią Vilniaus gastronomijos savaitės padavėją, siųsk jo vardą ir pavardę su trumpu komentaru į VMGonline.lt FB. Daugiausiai pagyrų sulaukęs padavėjas bus apdovanotas specialiu VMG prizu!

Naujausi įrašai

bottom of page