top of page

Egzotiška mišrainė su sūriu ir kepinta duona (Receptas)

  • eglerace
  • 03-31
  • 2 min. skaitymo

Atnaujinta: 04-07

Tai nėra tik dar vienos egzotiško skonio salotos su konservuotais ananasais, agurkais, kukurūzais, sūriu ir kepinta duona. Tai tiesiog neatsivalgomos, sočios, bet gaivios ir traškios salotos – jos puikiai tiks ir pietums, ir vakarienei, ir šventiniam stalui, pavyzdžiui, Velykoms. Šiek tiek primena visų mėgstamas pikantiškas salotas su kepta duona ir sūriu, bet dar turtingesnės, netikėtesnės ir netgi puošnios.

Sulauksite ir pagyrų, ir prašymų pasidalinti receptu. 

mišrainė su ananasais_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


3–4 asm.  

Gaminimo laikas: 30 min.


Mišrainei pagaminti reikia:

  • 200 g LAPINO PUOTA triušienos kumpelių mėsos 

  • 2–3 šaukštelių VEGETA vištienos prieskonių 

  • 240 g ROKIŠKIO fermentinio sūrio „Naminis“ (arba ROKIŠKIO sūrio „Grand“)

  • 100 g konservuotų kukurūzų 

  • 2 saujų šilauogių 

  • 150 g konservuotų ananasų 

  • 1 ilgavaisio agurko 

  • 4–5 riekelių SOSTINĖS šviesios duonos su raugu 

  • 2–3 šaukštų BIONATURALIS ekologiško rapsų aliejaus

  • 1 kiaušinio 

  • Žiupsnelio druskos  

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 100 g nesaldintų kukurūzų dribsnių 

  • 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Originalus“

  • 1 saujos šviežių mėtų lapelių 

mišrainė su sūriu_Alfo receptas
VMG nuotr.

  1. LAPINO PUOTA triušienos kumpelių mėsą įvyniokite į maistinę plėvelę ir lengvai pamuškite plaktuku. Užbarstykite VEGETA vištienos prieskonių ir palikite marinuotis.

  2. ROKIŠKIO fermentinį sūrį „Naminis“ supjaustykite nedideliais kubeliais. Sūrį, kukurūzus, šilauoges, ananasus suberkite į dubenį. Agurką perpjaukite išilgai, išskobkite sėklas, supjaustykite nedideliais kubeliais, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir įmaišykite į salotas. 

  3. Nuo SOSTINĖS šviesios duonos su raugu nupjaukite pluteles ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Į keptuvę pilkite BIONATURALIS ekologišką rapsų aliejų ir apkepinkite duoną. Skrebučius suberkite į dubenį. 

  4. Vienoje lėkštėje išplakite kiaušinį su druska ir pipirais. Į kitą lėkštę suberkite kukurūzų dribsnius, šiek tiek patraiškykite pirštais. Triušienos kepsnį apvoliokite kiaušinyje ir kukurūzų dribsniuose. Iš abiejų pusių apkepinkite keptuvėje, vėliau dėkite į kepimo popieriumi išklotą indą. Pabaikite kepti įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 8 min.

  5. Salotas pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezą „Originalus“ ir išmaišykite. 

  6. Į lėkštę sudėkite salotas ir kubeliais pjaustytą triušienos kepsnį. 

  7. Papuoškite šviežiais mėtų lapeliais.


Gardžių atradimų.


bottom of page