Egzotiška mišrainė su sūriu ir kepinta duona (Receptas)
- eglerace
- 03-31
- 2 min. skaitymo
Atnaujinta: 04-07
Tai nėra tik dar vienos egzotiško skonio salotos su konservuotais ananasais, agurkais, kukurūzais, sūriu ir kepinta duona. Tai tiesiog neatsivalgomos, sočios, bet gaivios ir traškios salotos – jos puikiai tiks ir pietums, ir vakarienei, ir šventiniam stalui, pavyzdžiui, Velykoms. Šiek tiek primena visų mėgstamas pikantiškas salotas su kepta duona ir sūriu, bet dar turtingesnės, netikėtesnės ir netgi puošnios.
Sulauksite ir pagyrų, ir prašymų pasidalinti receptu.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
3–4 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Mišrainei pagaminti reikia:
200 g LAPINO PUOTA triušienos kumpelių mėsos
2–3 šaukštelių VEGETA vištienos prieskonių
240 g ROKIŠKIO fermentinio sūrio „Naminis“ (arba ROKIŠKIO sūrio „Grand“)
100 g konservuotų kukurūzų
2 saujų šilauogių
150 g konservuotų ananasų
1 ilgavaisio agurko
4–5 riekelių SOSTINĖS šviesios duonos su raugu
2–3 šaukštų BIONATURALIS ekologiško rapsų aliejaus
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
100 g nesaldintų kukurūzų dribsnių
2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Originalus“
1 saujos šviežių mėtų lapelių

LAPINO PUOTA triušienos kumpelių mėsą įvyniokite į maistinę plėvelę ir lengvai pamuškite plaktuku. Užbarstykite VEGETA vištienos prieskonių ir palikite marinuotis.
ROKIŠKIO fermentinį sūrį „Naminis“ supjaustykite nedideliais kubeliais. Sūrį, kukurūzus, šilauoges, ananasus suberkite į dubenį. Agurką perpjaukite išilgai, išskobkite sėklas, supjaustykite nedideliais kubeliais, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir įmaišykite į salotas.
Nuo SOSTINĖS šviesios duonos su raugu nupjaukite pluteles ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Į keptuvę pilkite BIONATURALIS ekologišką rapsų aliejų ir apkepinkite duoną. Skrebučius suberkite į dubenį.
Vienoje lėkštėje išplakite kiaušinį su druska ir pipirais. Į kitą lėkštę suberkite kukurūzų dribsnius, šiek tiek patraiškykite pirštais. Triušienos kepsnį apvoliokite kiaušinyje ir kukurūzų dribsniuose. Iš abiejų pusių apkepinkite keptuvėje, vėliau dėkite į kepimo popieriumi išklotą indą. Pabaikite kepti įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 8 min.
Salotas pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezą „Originalus“ ir išmaišykite.
Į lėkštę sudėkite salotas ir kubeliais pjaustytą triušienos kepsnį.
Papuoškite šviežiais mėtų lapeliais.
Gardžių atradimų.