top of page

Drėgnas varškės keksas su avietėmis ir traškiais avižinių dribsnių pabarstais

Traškus, saldus, švelnus ir drėgnas – toks turbūt yra svajonių kekso receptas. Šis kaip tik toks, tik dar pagardintas aviečių rūgštele.



90 min. 8–10 porcijų

Drėgnam varškės keksui su avietėmis iškepti reikia:

  • 200 g šaldytų arba šviežių aviečių

  • 300 g kvietinių miltų

  • 200 g varškės

  • 5 kiaušinių

  • 250 g sviesto

  • 3 bananų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 4 šaukštų avižinių dribsnių

  • 3 cm imbiero šaknies

  • 1 stiklinės cukraus

1. Iki vientisos masės suplakite sviestą su cukrumi.

2. Po vieną muškite kiaušinius ir plakite toliau. Į šią masę po truputį dėkite dalį persijotų miltų ir maišykite.

3. Sudėkite varškę, tarkuotą imbierą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų bei likusius miltus.

4. Kepimo skardą ištepkite sviestu, dėkite dalį tešlos, o ant jos – du į šešias dalis sulaužytus bananus ir pusę aviečių.

5. Uždėkite likusią tešlą, sudėliokite dar vieną laužytą bananą ir užberkite likusias avietes. Užbarstykite avižiniais dribsniais ir kepkite 45–50 minučių 185 °C temperatūroje.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page