Šiam Dovilės Filmanavičiūtės receptui* neįmanoma atsispirti! Atleiskite sau mažas (ar ne visai) nuodėmes! Juk dabar pats metas atradimams virtuvėje.
![](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_7a8028483e5e41ca8413790bde8515cd~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_215,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_7a8028483e5e41ca8413790bde8515cd~mv2.jpg)
O štai ir Dovilės receptas, kuris tiesiog negali nepavykti!
„Ištirpdome puode 150 g juodo šokolado, 120 g sviesto, 50 ml migdolų pieno. Padedame pravėsti. 4 kiaušinius išplakame su 120 g rudo cukraus. Sumaišome su pravėsusiu šokoladu. 80g speltos (neturėjau, naudojau paprastus) miltų, 50 g migdolų miltų, 1 šaukštukas kepimo miltelių, čiut druskos.
Tuomet išmaišome tešlą. Į kekso formą tiesiame kepimo popierių, supilame tešlą. Į ją įleidžiame 4 kriaušes. Pasirinkau 3 milžines, fainiau būtų mažesnės, kad tik koteliai iš tešlos kyšotų. Orkaitėje nustatome 180 laipsnių ir kepame 40 min“, – gardųjį receptą astkleidė D. Filmanavičiūtė.
![VMGonline](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_7233c19678554b6db92305e44a62aee5~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_196,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_7233c19678554b6db92305e44a62aee5~mv2.jpg)
Skanaus!
*Receptas iš Sezoninės Virtuvės tinklaraščio.
Unsplash ir asmeninio archyvo nuotraukos.
Dar daugiau įdomybių Jūsų laukia naujausiame VERDU ir KEPU numeryje, kurį galite įsigyti prekybos vietose!