Didkepsniui su cukinijų relišu paruošti reikia:
500 g DOBILAS natūralaus ekologiško jogurto
1 šaukštelio KOTANYI prieskonių mišinio jogurtiniam salotų užpilui
2 brandintos jautienos didkepsnių
2 šaukštų barbekiu padažo
1 šaukšto citrinos sulčių
600 g cukinijų
300 g paprikų
200 g mėlynojo svogūno
300 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukšto salierų sėklų
1 kupino šaukšto garstyčių sėklų
150 ml obuolių acto
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
Ledo kubelių (daržovėms atšaldyti)
Tortilijų (patiekti)
1 saujos kalendrų lapelių
1 saujos mėgstamų salotų
1 šakelės vyšninių pomidorų
DOBILAS natūralų ekologišką jogurtą sumaišykite su KOTANYI prieskonių mišiniu jogurtiniam salotų užpilui. Masę supilkite į sūrmaišį arba tiesiog į marliniu audiniu išklotą dubenį, suriškite ir pakabinkite virš indo, kad galėtų nuvarvėti išrūgos. Palikite taip bent 4–5 val.
Kepkite kambario temperatūros brandintos jautienos didkepsnį iš kiekvienos pusės po 2–3 min. ZYLE KAMADO grilyje.
Sūdykite bei barstykite pipirais baigdami kepti. Iškepusius didkepsnius atidėkite 5–8 min.
Sumaišykite barbekiu padažą bei citrinos sultis ir gautu mišiniu aptepkite didkepsnius.
Paruoškite cukinijų ir paprikų relišą: smulkiais kubeliais supjaustykite cukinijas, papriką ir svogūną. Į didelį dubenį sudėkite pjaustytas cukinijas, paprikas ir svogūnus. Daržoves apibarstykite druska ir išmaišykite. Uždenkite švariu audiniu, ant jo sudėkite ledo kubelius ir palikite pastovėti 2 val.
Daržoves nusausinkite ir gerai nuplaukite, kad neliktų druskos.
Į didelį puodą įpilkite cukraus, salierų sėklų, garstyčių sėklų ir acto. Skystį užvirinkite, tada į puodą sudėkite nusausintas daržoves. Išmaišykite ir troškinkite apie 20 min.
Supilstykite į stiklainius ir atvėsinkite.
Tortilijas apskrudinkite ant grotelių ZYLE KAMADO grotelių.
Nuimkite nuvarvintą jogurtą.
Didkepsnius supjaustykite, sudėliokite lėkštėse kartu su jogurtu, cukinijų relišu, daržovėmis, kalendromis ir skrudintomis tortilijomis.
Gardžių atradimų.
Comments