top of page

Degintų paprikų sriuba su maskarponės sūriu (Receptas)

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • 04-21
  • 1 min. skaitymo

Jeigu norite, kad trinta daržovių sriuba būtų itin sodraus ir turtingo skonio, daržoves pakepkite ir net kiek apdeginkite orkaitėje. Klampi, tiršta, soti, jauki degintų paprikų ir maskarponės sūrio palepins ir kūną, ir sielą.

degintų paprikų sriuba su maskarponės sūriu_receptas_Blendtec
VMG nuotr.


3–4 asm.

 Gaminimo laikas: 40 min.


Degintų paprikų sriubai su maskarponės sūriu pagaminti reikia:

  • 3 paprikų

  • 2 svogūnų

  • 3 skiltelių česnako

  • 4–5 šakelių čiobrelių

  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 150 g maskarponės sūrio

  • 200 ml grietinėlės

  • 1 saujos bazilikų lapelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


1. Paprikas ir svogūnus supjaustykite stambiais gabalėliais, sumaišykite su česnakais,

čiobreliais, druska, alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.,

200 °C temp., kol daržovės suminkštės.

2. Keptas daržoves sudėkite į trintuvą, kartu su maskarponės sūriu ir

grietinėle, sutrinkite iki vientisos masės.

3. Gautą sriubą patiekite su alyvuogių aliejumi, šviežių bazilikų lapeliais ir šviežiai

grūstais pipirais.


Skanaus.

bottom of page