Daržovėmis ir mocarela įdaryti kalmarai (Receptas)

Orkaitėje kepti daržovėmis ir mocarela įdaryti kalmarai yra patiekalas, kurį pagaminsite greitai ir lengvai. Paprastas, bet ir šiek tiek egzotiškas, graikiškos virtuvės atspalvių turintis pasiūlymas.

Daržovėmis ir mocarela įdaryti kalmarai, vmg receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 40 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 160 °C


Daržovėmis įdarytiems kalmarams pagaminti reikia:

  • 2 didelių morkų

  • 1 didelio svogūno

  • 1 raudonosios paprikos

  • 200 g žaliųjų žirnelių

  • 100 g konservuotų kukurūzų

  • Druskos, pipirų

  • 200 g mocarelos

  • 4 kalmarų

  • 400 g vištienos sultinio

  • 1 cinamono lazdelės

  • 40 g pomidorų pastos

  • 1 apelsino

  • Aliejaus (kepti)

1. Morkas, svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais. Apkepkite keptuvėje ir sudėkite žirnelius bei kukurūzus. Pabarstykite druska ir pipirais. Nukelkite nuo ugnies ir sumaišykite su plėšytu mocarelos sūriu.

2. Kalmarus išplaukite ir į vidų sudėkite įdarą. Prikaistuvyje užvirkite vištienos sultinį, cinamono lazdelę, pomidorų pastą ir įspauskite apelsino sultis. Pagardinkite prieskoniais. Kalmarus perdėkite į kepimo skardą ir užpilkite padažu.

3. Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.


Skanaus!