top of page

CUKINIJŲ IR TUNO PYRAGAS (Receptas)

Cukinijų ir konservuoto tuno pyragas – turtingas skonių, greitai paruošiamas, gardus ir jaukus vienos skardos patiekalas, kuris rizikuoja patikti visai šeimai. Skanus ir šiltas, ir šaltas, todėl jeigu nesuvalgysite visko iškart, galėsite pietų dėžutėje nusinešti į darbą ar suvalgyti lauke – mėgaudamiesi bundančia gamta. 


cukinijų ir tuno pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagramo profilyje čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

4 asm.

Gaminimo laikas: apie 50 min.


Cukinijų ir tuno pyragui pagaminti reikia:

  • 100 g poro 

  • 100 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 10 g KIKKOMAN greitai paruošiamos sriubos „Shiro Miso“  

  • 200 ml TICHĖ negazuoto natūralaus mineralinio vandens 

  • 1 šaukšto KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų pastos    

  • 200 g GRALLA bolivinių balandų 

  • 300 g cukinijos 

  • 70 g GERMANTAS sūrio „Tilsit“

  • 100 g RAMBYNO lydyto sūrio su kumpiu 

  • 3 šaukštelių AJI žuvų padažo 

  • 2 skiltelių česnako 

  • 2 kiaušinių

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio 

  • 300–400 g CALVO tuno savo sultyse

  • 4–5 riekelių FAZER sumuštinių duonos su avižų dribsniais „Aviža“

  • 2 šaukštų aliejaus (kepti)   

  • Žiupsnelio kmynų (apibarstyti) 

  • Keleto kalendros šakelių (papuošti) 


  1. Smulkiais griežinėliais supjaustykite porą. 

  2. Keptuvėje ištirpinkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, berkite poro gabaliukus ir kepinkite 2–3 min. 

  3. Apkeptus porus apibarstykite KIKKOMAN greitai paruošiamos sriubos „Shiro Miso“ prieskoniais.

  4. Į keptuvę pilkite TICHĖ natūralaus mineralinio vandens.

  5. Dėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų pastos ir gerai išmaišykite. 

  6. Išvirtas GRALLA bolivines balandas suberkite į dubenį ir jas užpilkite paruoštu padažu. 

  7. Stambia tarka sutarkuokite cukiniją ir GERMANTO sūrį „Tilsit“, smulkiai supjaustykite RAMBYNO lydytą sūrį su kumpiu. Dėkite į dubenį.

  8. Apšlakstykite viską AJI žuvų padažu, įtarkuokite česnaką ir įmuškite kiaušinius.

  9. Pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu. 

  10. Sudėkite CALVO tuną savo sultyse ir viską gerai išmaišykite.

  11. FAZER sumuštinių duoną su avižų dribsniais „Aviža“ apskrudinkite orkaitėje 180 °C temp. apie 2–3 min., kol gražiai apskrus ir taps traški.  

  12. Duoną susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki trupinių ir įmaišykite į pyrago masę.

  13. Sviestiniu popieriumi išklotą skardą apšlakstykite aliejumi ir supilkite paruoštą masę.

  14. Apibarstykite kmynais ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje apie 30–40 min.

  15. Pyragą papuoškite kalendros lapeliais.


Gardžių atradimų.




Naujausi įrašai

bottom of page