top of page

Citrininis keksas su rikota ir šilauogėmis


Reikia:

  • 75 g sviesto

  • 160 g cukraus

  • 300 g rikotos

  • 3 kiaušiniai

  • 200 g miltų

  • 1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 citrinos nutarkuota žievelė

  • 50 ml citrinos sulčių

  • 150 g uogų


Patikimas – ir paprastai pagaminamas, ir skanus, ir tinkantis įvairiausioms progoms, o ypač vasarą, kai galima jį kepti ir su mėlynėmis, ir su šilauogėmis.

1.     Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo formą (11 x 24 cm) išklokite kepimo popieriumi. Sviestą išplakite su cukrumi, sudėkite rikotą, lengvai išmaišykite.

2.     Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Po vieną pilkite trynius ir gerai išmaišykite. Suberkite citrinos žievelę, supilkite sultis, išmaišykite.

3.     Baltymus išplakite iki standžių putų. Persijokite miltus su kepimo milteliais.

4.     Dalį miltų sumaišykite su kiaušinių ir rikotos mase, po to sudėkite dalį baltymų, atsargiai permaišykite, suberkite likusius miltus ir sudėkite likusius baltymus. Vėl atsargiai permaišykite, kad tik susijungtų produktai.

5.     Pusę tešlos sukrėskite į formą, užberkite uogų, sudėkite likusią tešlą.

6.     Kepkite apie 50 min. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar keksas iškepęs. Pirmiausia 8–10 min. aušinkite kepinį formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.

Naujausi įrašai

bottom of page