top of page

Citrininis keksas morengo kailiniuose (Receptas)

Drėgnas, purus keksas su tiesiog dangiško skonio saldžiarūgščiu citrinų kremų, užkeptas morengu, yra tas desertas, apie kurį tyliai svajojame. Vertas kiekvienos sekundės, skirtos jam gaminti.


citrininis keksas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Citrininiam keksui su morengo sluoksniu pagaminti reikia:

  • 180 g sviesto

  • 180 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 4 kiaušinių

  • 2 šaukštų romo

  • 2 šaukštų citrinų sulčių

  • 200 g miltų

  • 40 g migdolų miltų

  • 2 nubrauktų šaukštelių kepimo miltelių

Citrininiam įdarui:

  • 100 ml citrinų sulčių

  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės

  • 10 g kukurūzų krakmolo

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 2 didelių kiaušinių

  • ¼ šaukštelio ciberžolės

  • 50 g sviesto

  • 50 g baltojo šokolado

Morengui:

  • 150 g pasterizuotų kiaušinių baltymų

  • 200 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 150 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • Citrinos rūgšties rūgšties (ant peilio galiuko)

  1. Pradėkite gaminti iš vakaro. Pirmiausia pasigaminkite citrinų įdarą.

  2. Užvirkite citrinų sultis su citrinų žievele.

  3. Nedideliame puode sumaišykite krakmolą ir DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“. Įmuškite kiaušinis ir sumaišykite šluotele.

  4. Plona srovele supilkite verdančias citrinų sultis, intensyviai maišykite. Nustatę mažą kaitrą kaitinkite, kol masė sutirštės.

  5. Į karštą masę sudėkite ciberžolę, sviestą ir baltąjį šokoladą, išmaišykite.

  6. Supilkite masę į negilų indą, maistine plėvele uždenkite jį taip, kad liestųsi su visu paviršiumi („į kontaktą“). Atšaldykite.

  7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temp. Patepkite sviestu keksinę formą (24x11 cm), apibarstykite miltais.

  8. Keksui skirti produktai turi būti kambario temperatūros.

  9. Minkštą sviestą išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir citrinos žievele iki purios masės, nuolatos maišydami įmuškite po vieną kiaušinį, pilkite romą. Pabaigoje supilkite citrinos sultis.

  10. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.

  11. Sviesto ir kiaušinių masę atsargiai sumaišykite su persijotais miltais ir kepimo milteliais. Tešlą sudėkite į paruoštą formą. Kepkite apie 60 min.

  12. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu. 5 min. aušinkite keksą formoje, vėliau – ant grotelių. Nakčiai padėkite keksą į šaldytuvą.

  13. Kitą dieną nupjaukite kekso galiuką, atsargiai peiliu išimkite vidų ir pripildykite citrininio įdaro. Uždenkite galiuku ir padėkite ant serviravimo lėkštės.

  14. Morengui užvirinkite vandenį puode, ant viršaus uždėkite dubenį su baltymais ir DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“. Plakite, kol masė gerai įkais ir tarp pirštų nesijaus cukraus kristalų. Nukaiskite, nuimkite dubenį nuo vandens vonelės ir išplakite baltymus iki glotnios, lygios, formą laikančios masės. Įmaišykite DANSUKKER cukraus miltelius ir citrinos rūgštį. Morengu aptepkite keksą ir apdeginkite kulinariniu degikliu.

Gardžių atradimų.



Naujausi įrašai

bottom of page