top of page

„Čili“ troškinys su kukurūzų traškučiais (Receptas)

Čili troškinys – tai greitai pagaminamas ir dar greičiau sušildantis patiekalas, kurį galima valgyti vieną arba patiekti su ryžiais ar makaronais. Jaukus, sotus, kvapnus ir visų mėgstamas.


5–6 asm.

Gaminimo laikas: apie 1 val.


Čili troškiniui su kukurūzais paruošti reikia:

  • 2 šaukštų aliejaus (kepimui)

  • 400 g maltos brandintos jautienos

  • 1 didelio svogūno

  • 4–5 skiltelių česnako

  • 1 šaukšto pomidorų pastos

  • 1 šaukštelio rudojo cukraus

  • 1 lazdelės cinamono

  • 1–2 laurų lapų

  • Žiupsnelio malto kumino

  • Žiupsnelio džiovintų raudonėlių

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • Žiupsnelio rūkytos paprikos

  • Žiupsnelio kakavos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 skardinės CAMPAGNA luptų, konservuotų pomidorų

  • 1 stiklinės vištienos sultinio

  • 20 g juodojo šokolado

  • 1 skardinės CAMPAGNA konservuotų raudonųjų pupelių

  • 50 g konservuotų Chalapos paprikų

  • 1 sunokusio avokado

  • 1 saujelės petražolių lapelių

  • 1 saujelės mėtų lapelių

  • 150 g kukurūzų traškučių

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite maltą jautieną.

2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite.

3. Iš keptuvės išimkite apkeptą jautieną ir sudėkite smulkintas daržoves. Ant nedidelės kaitros kepinkite apie 3–4 min., kol suminkštės.

4. Dėkite pomidorų pastą, rudąjį cukrų, gerai išmaišykite ir pakepkite dar 2–3 min., kol pomidorų pasta karamelizuosis.

5. Sudėkite visus prieskonius ir apkeptą jautieną, gerai išmaišykite bei dar pakepkite 2–3 min.

6. CAMPAGNA luptus, konservuotus pomidorus sutrinkite rankiniu trintuvu ir supilkite į keptuvę. Užpilkite sultiniu, sudėkite šokoladą, užvirkite ir gerai išmaišykite. Sumažinkite kaitrą ir virkite apie 45 min., kol troškinys pradės tirštėti.

7. Sudėkite ⅔ nusunktų CAMPAGNA konservuotų raudonųjų pupelių ir dar patroškinkite apie 10 min. Troškinį sudėkite į indą.

8. Ant viršaus dėkite konservuotas Chalapos paprikas, kubeliais pjaustytą avokadą, likusias konservuotas pupeles ir viską papuoškite petražolių bei mėtų lapeliais.

9. Patiekite su kukurūzų traškučiais.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page