„Cezario“ salotų brusketa su netikėtu ingredientu (Receptas)

„Cezario“ salotos yra vienas geidžiamiausių patiekalų.

Alfas siūlo išbandyti kiek netikėtą užkandį – traškias „Cezario“ salotų brusketas. Lengvas receptas.

cezario salotos, brusketa su cezario salotomis, Alfo Ivanausko receptas

#Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 porc.


Cezario salotų brusketai pagaminti reikia:

  • 100 g VILNIAUS PAUKŠTYNO vištienos šašlyko pipiriniame marinate „Fiesta“

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 100 g „Iceberg“ salotų

  • 2 riekelių šviesios duonos (pvz., prancūziško batono)

  • 4 šaukštų SUSLAVIČIAUS salotų padažo „Cezario“

  • 30 g parmezano sūrio

  • Mėtų lapelių

  1. VILNIAUS PAUKŠTYNO vištienos šašlyką pipiriniame marinate „Fiesta“ suverkite ant turimų šakų, dėkite į skardą išklotą sviestinių popieriumi ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

  2. Salotą suplėšykite rankomis (taip sveikiau).

  3. Šviesią duoną supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Apkeptas riekeles nusausinkite ZEWA popierine servėtele.

  4. Salotas apšlakstykite SUSLAVIČIAUS salotų padažu „Cezario“ ir viską išmaišykite.

  5. Parmezano sūrį skustuku įpjaustykite į salotas ir išmaišykite.

  6. Šviesios duonos riekeles apšlakstykite padažu ir dėkite ant jų paruoštas salotas, užtarkuokite sūrio, dėkite kelis mėtų lapelius.

  7. Iškepusią vištieną supjaustykite gabaliukais, užberkite smulkintos mėtos, išmaišykite.

  8. Ant duonos riekelės su salotomis dėkite vištienos gabaliukus.


ALFO PATARIMAI:


· Sumuštinį galite gaminti su vištiena arba be jos.

· Vietoje „Iceberg“ galite rinktis romanines salotas.

· Jei mėgstate česnaką, galite juo įtrinti duonos riekeles.