top of page

Beveik klasikinės Cezario salotos ir padažas

Cezario salotų receptas yra visų laikų ieškomiausias ir turi bene daugiausia interpretacijų. Šįkart siūlome beveik tikrą Cezarį: su triušiena ir klasikiniu padažu.


VMG nuotr.


Cezario salotoms pagaminti reikia:


  • Česnako skiltelės

  • Druskos

  • Citrinos sulčių

  • 1 šaukšto apelsinų džemo

  • 10 g garstyčių

  • 150 ml aliejaus

  • 2 riekelių duonos

  • 150 g šviežios triušienos juosmeninės dalies filė

  • Pipirų

  • Aliejaus (kepti)

  • 30 g sviesto

  • 10 g čiobrelių, rozmarinų

  • 100 g romaninių salotų

  • 1 avokado

  • 30 g kietojo sūrio

  1. Padažas: česnaką, druską, citrinos sultis, apelsinų džemą, garstyčias sutrinkite iki vientisos masės. Tada maišydami lėtai pilkite aliejų, kol padažas sutirštės.

  2. Duoną supjaustykite kubeliais, apibarstykite druska ir apkepkite sausoje keptuvėje.

  3. šviežią triušienos juosmeninės dalies filė pagardinkite druska, pipirais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, sviestu ir žolelėmis.

  4. Į dubenį sudėkite salotų lapus, keptą triušieną, duonos traškučius, pašlakstykite padažu, užberkite pjaustyto avokado ir užtarkuokite sūrio.

Video receptas:


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page