Be mėsos. Baklažanų troškinys su alyvuogėmis (Receptas)

Baklažanų troškinys („Caponata“) su alyvuogėmis gali būti ir atskiras patiekalas, ir gardi užtepėlė ant mėgstamos duonos, ir garnyras prie mėgstamo kepsnio.

„Caponata“ (baklažanų troškinys su alyvuogėmis), vmg receptas
Shutterstock.com nuotr.

4 asm.

Gaminimas 40 min.


Baklažanų troškiniui pagaminti reikia:

  • 2 baklažanai

  • 2 paprikos

  • 100 ml pomidorų tyrės

  • 1 svogūnas

  • 2 skiltelės česnako

  • Sauja žaliųjų alyvuogių be kauliukų

  • Žiupsnelis rudojo cukraus

  • Druskos

  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio

  • Aliejaus kepti

1. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su cukrumi. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir trumpai pakepkite svogūną su česnaku.

2. Nulupkite baklažanus ir supjaustykite stambiais kubeliais, taip pat supjaustykite paprikas. Į keptuvę su svogūnu ir česnaku suberkite baklažanus, apkepkite ir suberkite paprikas. 1–2 min. kepkite didelėje kaitroje, po to sumažinkite kaitrą. Suberkite raudonėlį, supilkite pomidorų tyrę, uždenkite ir kaitinkite dar 15–20 min. Pabaigoje peiliu sutraiškykite alyvuoges ir jas suberkite į troškinį.


Skanaus!