Traškūs vafliai, tik iškepti ne iš biskvitinės, o virtų bulvių tešlos, gali būti puikus užkandis iškyloje, atskiras patiekalas arba vėlyvųjų pusryčių atradimas. Pusryčiams patiekite juos su lašiša, žalumynais ir grietine: niekas neatsispirs.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Bulviniams vafliams pagaminti reikia:
700 g virtų bulvių
250 ml pieno
1 kiaušinio
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
200 g miltų
Aliejaus (vaflinei patepti)
Priedai:
4–5 marinuotų agurkėlių
Krapų, mikrožalumynų (patiekti)
100 g šaltai rūkytos lašišos
100 g grietinės
1. Visus produktus, skirtus vafliams gaminti, sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite.
2. Darykite viską greitai, nes ilgiau užtrukus bulvės virs klijų mase.
3. Lengvai patepkite vaflinę aliejumi ir kepkite nedidelius vaflius.
4. Supjaustykite agurkėlius, krapus.
5. Grietinę sumaišykite su krapais.
6. Vaflius patiekite su grietine, lašiša, agurkėliais ir kitais priedais.
Skanaus.