top of page

Be apribojimų: gaivios ir žalios salotos, kurių galite valgyti, kiek telpa (Receptas)

Žalios ir gaivios salotos. O dar – labai skanios.

Tokius patiekalus galima valgyti be jokių apribojimų. Lengvas receptas.


žalios salotos, ALfo Ivanausko receptas

Žaliosioms salotoms pagaminti reikia:

  • 1 nedidelis brokolis

  • 200 g žirnelių (šviežių arba šaldytų)

  • 4 trumpavaisiai arba 1 ilgavaisis agurkas

  • 150 g sultenių (arba kitokių švelnių salotų lapų, pvz., špinatų)


Užpilui:

  • 1 apelsino sultys

  • 1 šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės

  • 1 šaukštelis švelnių garstyčių

  • 1 šaukštas aliejaus

  • Žiupsnelis druskos

1. Brokolį suskirstykite smulkiais žiedynais.

2. Užvirinkite vandenį, suberkite brokolius ir žirnelius, virkite vieną minutę, nukoškite, perliekite lediniu vandeniu.

3. Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais. Patogiausia tai padaryti daržovių skustuku.

4. Užpilui sumaišykite visas sudedamąsias dalis.

5. Lėkštėje sudėliokite sultenes arba kitokių salotų lapus, dėkite žirnelius, brokolius, agurkus ir užpilkite užpilu.


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page