top of page

„Baltosios“ mini-picos su antiena ir mandarinais


Reikia:

  • 400 g miltų

  • 1 pakelio sausų mielių

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 250 ml šilto vandens

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus tešlai

  • 150 g OBELIŲ majonezo su kietuoju sūriu ir česnakais

  • 50 ml grietinėlės

  • 150 g mocarelos

  • 8-12 riekelių KITCHEN ME karštai rūkytos antienos filė su oda

  • 4-5 mandarinų

  • Saujos marinuotų svogūnų *

  • 2-3 SPILVA „Greek“ marinuotų aštriųjų paprikų

  • Kietojo sūrio užtarkuoti

  • Gražgarsčių patiekti


Į dubenį suberkite miltus, mieles, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ , druską, išmaišykite ir supilkite vandenį bei aliejų. Minkykite, kol tešla bus glotni ir elastinga.Suformuokite rutulį, įdėkite į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite plėvele ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą. Taip pat galite kildinti tešlą įprastai, šiltoje vietoje arba pasinaudodami orkaitės tešlos kildinimo funkcija. Kai tešlos tūris padidės dvigubai, padalykite tešlą į 6-8 dalis ir rankomis ištempkite į nedidelius paplotėlius. Sudėkite juos į skardą.OBELIŲ majonezą su kietuoju sūriu ir česnakais sumaišykite su grietinėle, patepkite šiuo mišiniu picų pagrindus. Sudėkite smulkintą mocarelą ir KITCHEN ME karštai rūkytos antienos filė su oda griežinėlius. Šaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Jeigu turite, naudokite picos kepimo režimą.Supjaustykite mandarinus ir SPILVA Greekmarinuotas aštrias paprikas. Ant iškepusių picų sudėliokite marinuotus svogūnus, mandarinus, paprikas bei užberkite gražgarsčių. Skaninkite tarkuotu kietuoju sūriu.

*Raudonuosius svogūnus supjaustykite ketvirtadaliais arba norimo dydžio skiltelėmis, jas praskleiskite, užpilkite verdančiu vandeniu su 2-3 šaukštais acto ir 2 šaukštais cukraus. Palikite, kol atvės.

Naujausi įrašai

bottom of page