top of page

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF: kokie siurprizai laukia?

Lapkričio 10–13 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF bus galima sužinoti šviežiausias naujienas apie gerą maistą ir virtuvę, susipažinti su įvairių šalių maisto produktais ir kultūra, atrasti naujus skonius ir pamatyti moderniausią įrangą bei technologijas.

Čia vyksianti Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF – tai ne tik geras maistas ir gurmaniški atradimai, bet, visų pirma, verslo įvykis įvairių šalių maisto ir gėrimų gamintojams, nedideliems ir unikaliems ūkiams, kepyklėlėms, pakuotės kūrėjams. Šiemet parodoje bus galima išbandyti naujus Lietuvos, Italijos, Lenkijos, Latvijos, Vokietijos, Baltarusijos, Uzbekistano gamintojų maisto ir gėrimų skonius, sužinoti, kurie produktai pelnė BAF aukso medalį ir kurios pakuotės buvo vertos NAPA apdovanojimų. Kaip ir kasmet, parodoje veiks tradicinė Virtuvės studija su nepamirštamomis šefų kulinarinėmis improvizacijomis.

Kartu vyksianti restoranų, viešbučių ir parduotuvių įrangos paroda „BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2016“ šiemet vėl suburs „HoReCa“ verslo profesionalus iš Lietuvos, Norvegijos, Estijos, Lenkijos ir kitų šalių. Čia bus pristatoma įranga, priemonės ir sprendimai, skirti tam, kad svetingumo verslas veiktų sklandžiai ir suderintai. O susipažinti su šefų meistriškumu bus galima vyksiančiame konkurse „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“.

Dar vienas svarbus renginys „HoReCa“ verslo atstovams – tai įkvepianti konferencija „Meniu360: svetingumo verslo sėkmės formulė“.

BAF informacinis rėmėjas – „Virtuvės mitų griovėjų komanda – darbuosis net iš dviejų karštųjų parodos taškų, stebindami lankytojus išskirtiniais renginiais ir įdomiais pašnekovais.

VMG kulinarinėje studijoje vyks šie renginiai:

Šeštadienis

11:00–11:45 val. „Triukai su mėsa“ – Alfas Ivanauskas 12:00–12:45 val. Kalėdinio stalo serviravimas („iittala“) – Alfas Ivanauskas 14:00–14:45 val. Nida Degutienė pristatys naująją savo knygą ir iš jos gamins vieną patiekalą. 15:00–15:45 val. „Kūrybiški sprendimai virtuvėje su cukrumi“ – Elžbieta Monkevič (žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė) 16:00–16:45 val. Maisto produktų viktorina – registracija VMGonline.lt

Sekmadienis


12:00–12:45 val. „VMG Mokykla“ – „Sveika priešpiečių dėžutė“

13:00–13:45 val. Marinatai kalėdiniams paukštienos patiekalams – Elžbieta Monkevič

14:00–14:45 val. Maisto fotografavimas mobiliuoju telefonu – Orijus Gasanovas

15:00–15:45 val. Kokteilių receptai (trinti vaisių ir daržovių kokteiliai)

VMGonline.lt studijoje vyks šie renginiai:

Kiekvieną dieną visi norintys galės prisidėti prie žurnalo „Verdu ir kepu“ viršelio kūrimo dirbtuvių ir laimėti VMG prizus.

Ketvirtadienis – kelionių diena. Savo patirtimi ragaujant užsienio patiekalus, taip pat – vertinant ir Lietuvos restoranų kultūrą, dalysis patyrę keliautojai ir gurmanai:

14 val. viena garsiausių Lietuvos manekenių Karolina Toleikytė 15 val. žurnalistas ir gurmanas Saugirdas Vaitulionis 16 val. kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius

Penktadienis – pagundų diena. Sužinosime apie gardžiausias pagundas, laukiančias virtuvėje:

14 val. spurgų valgymo čempionatas 16 val.  miksologas Kristijonas (Trinity) patars, kaip gaminti kokteilius namuose.

Šeštadienis – naminio maisto vs. restoranų diena

Kur skaniau – namie ar svečiuose? Garsios asmenybės: politikas Artūras Zuokas, maisto menininkė Jolita Vaitkutė, 12–16 val. VMGonline.lt studijoje atviruose interviu dalysis savo mėgstamiausiomis gurmaniškomis vietomis. Visiems pašnekovams galėsite užduoti klausimus gyvai VMGonline.lt FB.

Sekmadienis – sveikos gyvensenos diena. Domėsimės sveikais receptais ir sporto naujovėmis.

12 val. Kaip pasikeičia gyvenimas atsisakius alkoholio, greitojo maisto ir ėmus intensyviai sportuoti? Sporto guru Vytautas Medineckas-Ironvytas 13 val. “MyHero” motyvatorius, treneris ir sveikos mitybos specialistas Ignas Bakėjus pasakos apie gyvenimo kokybę, pakeitus mitybą iš esmės.

Daugiau informacijos: www.litexpo.lt ir VMGonline.lt

Naujausi įrašai

bottom of page