Užtruksite vos 30 minučių gamindami keptų baklažanų, vynuogių ir buratos lengvai česnaku kvepiančią užtepėlę, kurią labai gardu patiekti su šviežiu skrebučiu. Tobulas apetito žadintojas.
Žiūrėk, gamink, pamėk 👍❤️, dalinkis!

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Baklažanų, vynuogių ir buratos užkandžiui pagaminti reikia:
1 vidutinio baklažano
Žiupsnelio KOTANYI pipirų ir druskos mišinio
4–5 šaukštų BASSO alyvuogių aliejaus „Bio“
1 nedidelės kekės besėklių rausvųjų vynuogių
2 česnako skiltelių
1–2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo
2–3 šaukštų balzaminio acto
1 saujos lazdynų riešutų be luobelės
1 buratos rutuliuko
Keleto čiabatos riekelių
Keleto mėtos lapelių
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

Šio patiekalo ir daugiau video receptų žiūrėkite Alfo IG profilyje čia.
1. Nuplaukite baklažaną, jį nusausinkite ir supjaustykite storesniais griežinėliais. Apibarstykite KOTANYI pipirų ir druskos mišiniu. Galite įtrinti rankomis, kad geriau įsigertų.
2. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad vėliau kepant gabalėliai gražiai apskrustų.
3. Paruoškite lentelę, patiesę popierinio rankšluosčio sluoksnį.
4. Į keptuvę pilkite BASSO alyvuogių aliejaus „Bio“, įkaitinkite, sudėkite baklažanus ir apkepkite iš abiejų pusių.
5. Ant lentelės dėliokite iškepusius baklažanus, įtrinkite juos kapotu česnaku.
6. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite vynuoges, pilkite DANSUKKER auksaspalvio sirupo ir
gražiai karamelizuokite.
7. Lazdynų riešutus sutraiškykite peiliu ir berkite kepinti kartu su vynuogėmis.
8. Į lėkštę dėkite baklažano gabaliukus, viduryje – buratą (ją šiek tiek paplėšykite). Pagardinkite
karamelizuotomis vynuogėmis ir riešutais.
9. Papuoškite mėtos lapeliais ir berkite KOTANYI ketverių pipirų mišinio.
10. Keptuvėje apskrudinkite čiabatos riekeles ir patiekite šalia patiekalo.
Gardžių atradimų.