top of page

Kremiška konservuoto tuno ir marinuotų agurkėlių užtepėlė (Receptas)


tuno ir agurkų užtepėlė_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


1–2 asm.


Tuno ir marinuotų agurkų užtepėlei pagaminti reikia:

  • 1 kiaušinio

  • ½ avokado

  • 1,5 šaukšto OBELIŲ majonezo „Tradicinis“

  • Keleto riekelių GERMANTAS sūrio „Gouda“

  • 80 g CALVO konservuoto tuno aliejuje

  • ½ vidutinio svogūno

  • 200 g GLOBUS žaliųjų žirnelių

  • 4–5 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 2 riekelių GARDĖSIS ruginės duonos „Bočių“

  • VORUTA nealkoholinio baltojo vaisių ir (ar) uogų vyno (patiekimui)

1. Kiaušinį išvirkite taip, kad jo trynys būtų kietas (apie 8 min.).

2. Avokadui išimkite kauliuką, supjaustykite kubeliais dar žievelėje.

3. Į dubenį dėkite OBELIŲ majonezą „Tradicinis“ ir avokadą.

4. GERMANTAS sūrio „Gouda“ riekeles supjaustykite kubeliais ir kartu su CALVO

konservuotu tunu aliejuje dėkite į dubenį su majonezu.

5. Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais. GLOBUS žaliuosius žirnelius nupilkite,

SPILVA marinuotus agurkėlius supjaustykite ir viską dėkite į dubenį. Berkite KOTANYI

ketverių pipirų mišinio ir viską atsargiai išmaišykite. Galite įtarkuoti citrinos žievelės.

6. Smulkiai supjaustykite nuluptą kiaušinį, berkite į dubenį ir išmaišykite.

7. Patiekite su GARDĖSIS ruginės duonos „Bočių“ riekelėmis. Galite sutepti tarsi

sumuštinukus arba leisti svečiams patiems užsitepti užtepėlės.

8. Labai tiktų ragauti su VORUTA nealkoholiniu baltojo vaisių ir (ar) uogų vynu.


PATARIMAI

1. Jei nemėgstate žalio svogūno, galite jį nuplikyti karštu vandeniu, tada jis bus ne toks aštrus.

2. Galite papuošti mėgstamomis žolelėmis.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page