Baklažanų ir pomidorų sluoksniuotis su anakardžių padažu (Receptas)
- eglerace
- prieš 11 valandų
- 1 min. skaitymo
Baklažanai ir pomidorai – puiki draugija. Kad ir kaip juos šalia susodintumėte, jie visada sutars. Tokie jau tie kompanionai. O dar mėgsta į savo kompaniją priimti riešutus. Įsitikinkime: lengvai ir greitai paruošiamas vienos skardos patiekalas.

4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 20 min.
Baklažanų ir pomidorų sluoksniuočiui pagaminti reikia:
3 vid. dydžio baklažanai
400 g vyšninių pomidorų
Druskos
Aliejaus kepti
Žiupsnelis cukraus
Anakardžių padažui:
100 g anakardžių
Nedidelis ryšelis bazilikų
½ citrinos sulčių
Žiupsnelis cukraus
Druskos
Vandens reikiamai padažo konsistencijai
Supjaustykite baklažanus riekelėmis. Padėkite ant padėklo arba lėkštės, pabarstykite druska ir palikite 5 minutėms. Išsiskyrusį skystų nušluostykite popieriniais rankšluosčiais. Kepdami baklažanai sugeria aliejų, bet toks žingsnis padeda sumažinti vartojamo kepimui aliejaus kiekį.
Kepkite baklažanus keptuvėje. Iškepusias riekeles dėkite ant popierinio rankšluosčio.
Pomidorus supjaustykite puselėmis, dėkite į keptuvę ir apkepkite su žiupsneliu cukraus ir druskos.
Padažui skirtus ingredientus sutrinkite trintuvu iki glotnios masės. Jei reikia, įpilkite dar vandens, iki reikiamos konsistencijos.
Į patiekimo indą dėkite baklažanus, keptus pomidorus ir padažo.
Gardžių atradimų.
Daugiau gardžių ir greitai paruošiamų receptų vasarai rasite naujoje Alfo knygoje PRISIPRPUSI VASARA. Skaitykite ir dalinkitės visiškai nemokamai!