top of page

Baklažanų ir pomidorų sluoksniuotis su anakardžių padažu (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 11 valandų
  • 1 min. skaitymo

Baklažanai ir pomidorai – puiki draugija. Kad ir kaip juos šalia susodintumėte, jie visada sutars. Tokie jau tie kompanionai. O dar mėgsta į savo kompaniją priimti riešutus. Įsitikinkime: lengvai ir greitai paruošiamas vienos skardos patiekalas.

VMG nuotr.
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min. 

Kepimas 20 min. 


Baklažanų ir pomidorų sluoksniuočiui pagaminti reikia:

  • 3 vid. dydžio baklažanai

  • 400 g vyšninių pomidorų

  • Druskos

  • Aliejaus kepti

  • Žiupsnelis cukraus

Anakardžių padažui:

  • 100 g anakardžių

  • Nedidelis ryšelis bazilikų

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelis cukraus

  • Druskos

  • Vandens reikiamai padažo konsistencijai 


  1. Supjaustykite baklažanus riekelėmis. Padėkite ant padėklo arba lėkštės, pabarstykite druska ir palikite 5 minutėms. Išsiskyrusį skystų nušluostykite popieriniais rankšluosčiais. Kepdami baklažanai sugeria aliejų, bet toks žingsnis padeda sumažinti vartojamo kepimui aliejaus kiekį. 

  2. Kepkite baklažanus keptuvėje. Iškepusias riekeles dėkite ant popierinio rankšluosčio. 

  3. Pomidorus supjaustykite puselėmis, dėkite į keptuvę ir apkepkite su žiupsneliu cukraus ir druskos. 

  4. Padažui skirtus ingredientus sutrinkite trintuvu iki glotnios masės. Jei reikia, įpilkite dar vandens, iki reikiamos konsistencijos.

  5. Į patiekimo indą dėkite baklažanus, keptus pomidorus ir padažo.


Gardžių atradimų.

Daugiau gardžių ir greitai paruošiamų receptų vasarai rasite naujoje Alfo knygoje PRISIPRPUSI VASARA. Skaitykite ir dalinkitės visiškai nemokamai!


bottom of page