top of page

Sūriu ir baklažanais užkeptas humusas (Receptas)

Šis greitai, lengvai ir paprastai pagaminamas baklažanais ir sūriu užkeptas humusas taps vakarėlių žvaigžde, nes šiame patiekale yra viskas, kas jums patinka.

baklažanais užkeptas humusas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Šis receptas – iš naujos Alfo vasaros receptų knygos KULINARINĖ GREITOJI. Vartykite, semkitės idėjų ir dalinkitės ja nemokamai!

 

5–6 asm. 

Gaminimo laikas: 1 val.


Sūriu ir baklažanais užkeptam humusui pagaminti reikia:

  • 400 g konservuotų avinžirnių

  • 2 šaukštų tahinio pastos

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų citrinos sulčių

  • 1 česnako skiltelės

  • ½ šaukštelio malto kumino

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

Patiekti:

  • 1 saujos vyšninių pomidorų 

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos 

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • ⅓ baklažano

  • 1 mocarelos rutuliuko

  • 80 g DŽIUGAS tarkuoto kietojo sūrio skiedrelėmis

  • 1 saujelės šviežių bazilikų lapelių 

  • 2 pakelių GAIDELIS krekerių „Klasika“


  1. Humusui skirtus ingredientus sutrinkite iki vientisos kreminės masės.

  2. Vyšninius pomidorus supjaustykite ketvirčiais ir užpilkite alyvuogių aliejumi, berkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

  3. Baklažaną supjaustykite kubeliais ir skrudinkite sausoje keptuvėje apie 3–5 min. 

  4. Iškepusius baklažanus sumaišykite su marinuotais pomidorais.

  5. Į kepimui pritaikytą indą sudėkite humusą, kubeliais pjaustytą ir nusausintą mocarelos sūrį, berkite DŽIUGAS tarkuotą kietąjį sūrį skiedrelėmis, dėkite pomidorus ir baklažanus, berkite druskos, pipirų. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 8–10 min., kol sūriai išsilydys.

  6. Papuoškite bazilikų lapeliais ir patiekite su GAIDELIS krekeriais „Klasika“.


Gardžių atradimų.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page