Reikia:
1 prinokusio avokado
Storos baklažano riekės
Panko džiūvėsėlių apvolioti
1 kiaušinio
1-2 pomidorų riekelių
1 šaukšto graikiško jogurto
Česnako pagal skonį
Žiupsnelio malto kumino
Druskos
1 šaukšto citrinos sulčių
1 šaukšto mėgstamo pomidorų padažo
20-30 g korėjiėtiškų morkų
Kalendrų lapelių
Salotų lapų
Juodųjų sezamų pabarstyti
TERRA CRETA aliejaus
Baklažano riekę apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, apkepkite TERRA CRETA alyvuogių aliejuje.Jogurtą sumaišykite su smulkintais česnakais, kuminu, citrinos sultimis, smulkintomis kalendromis.Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, nulupkite. Nupjaukite šoną, kad avokadas būtų stabilus. Surinkite „burgerį“ – ant avokado puselės uždėkite salotų lapą, patepkite graikiško jogurto padažu, uždėkite baklažano riekelę, pomidorų padažą, kitus priedus. Uždenkite kita avokado pusele ir apibarstykite juodaisiais sezamais. Susekite mediniu iešmeliu.