Avižinis keksas su riešutų sviestu (Receptas)
- 03-27
- 1 min. skaitymo
Lengvai pagaminamas avižinis keksas nuo stalo dings greičiausiai. Tinka ir pusryčiams, ir priešpiečiams, ir prie kavos per kavos pertraukėlę.

8–10 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 60 min.
Avižiniam keksui su riešutų sviestu pagaminti reikia:
3 sunokusių bananų
150 g riešutų sviesto
50 ml agavų (klevų) sirupo
200 ml augalinio arba karvės pieno
150 g avižų dribsnių
50 g avižinių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Sumaigykite bananus šakute ir sumaišykite su agavų sirupu. Supilkite pieną ir sudėkite 100 g riešutų sviesto. Išmaišykite.
Suberkite avižų dribsnius, avižinius miltus ir kepimo miltelius. Užmaišykite tešlą.
Sudėkite ją į stačiakampę 11 x 22 cm kekso formą. Kepkite apie valandą. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu.
Karštą keksą patepkite likusiu riešutų sviestu. Ataušinkite ant grotelių.
Gardžių atradimų.