top of page

Avižinis keksas su riešutų sviestu (Receptas)

  • 03-27
  • 1 min. skaitymo

Lengvai pagaminamas avižinis keksas nuo stalo dings greičiausiai. Tinka ir pusryčiams, ir priešpiečiams, ir prie kavos per kavos pertraukėlę.

avižinis keksas su riešutų sviestu, receptas, sveikesni desertai, Alfas Ivanauskas
VMG nuotr.

8–10 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 60 min.


Avižiniam keksui su riešutų sviestu pagaminti reikia:

  • 3 sunokusių bananų

  • 150 g riešutų sviesto

  • 50 ml agavų (klevų) sirupo

  • 200 ml augalinio arba karvės pieno

  • 150 g avižų dribsnių

  • 50 g avižinių miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių


  1. Sumaigykite bananus šakute ir sumaišykite su agavų sirupu. Supilkite pieną ir sudėkite 100 g riešutų sviesto. Išmaišykite.

  2. Suberkite avižų dribsnius, avižinius miltus ir kepimo miltelius. Užmaišykite tešlą.

  3. Sudėkite ją į stačiakampę 11 x 22 cm kekso formą. Kepkite apie valandą. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu.

  4. Karštą keksą patepkite likusiu riešutų sviestu. Ataušinkite ant grotelių.


Gardžių atradimų.

bottom of page