Auksinė košė: avižiniai dribsniai su briuseliniais kopūstais, ciberžole ir karijų riešutais


Avižinių dribsnių košė su briuselio kopūstais, ciberžole ir karijų riešutais, receptas, pusryčiai, Alfas Ivanauskas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Maistingas ir greitai pagaminamų pusryčių receptas: avižinių dribsnių košė su daržovėmis, ciberžole ir karijų riešutais.


Avižinių dribsnių košei su ciberžole pagaminti reikia:

  • 80 g avižinių dribsnių

  • 130 g augalinio pieno

  • 130 g vandens

  • ½ šaukštelio ciberžolės

  • 100 g briuselinių kopūstų

  • 1 lapo lapinio kopūsto

  • Aliejaus (kepti)

  • ½ svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • Saujelės karijų riešutų


1. Avižinius dribsnius užmerkite iš vakaro piene ir vandenyje, dėkite į šaldytuvą.

2. Ryte sumaišykite su ciberžole, užvirinkite, uždenkite ir nukaiskite.

3. Briuselinius kopūstus perpjaukite pusiau, nuo lapinio kopūsto lapo pašalinkite kietąją dalį.

4. Kopūstus berkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite. Taip pat suberkite smulkintus svogūnus ir česnaką. Viską apkepkite 2–3 min.

5. Daržoves sumaišykite su koše ir karijomis.


Skanaus!


Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg