top of page

Atrask augalinį: šokoladiniai bananų ledai (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


Bananai – puiki bazė ledų gaminimui. Jie suteikia ir kreminę tekstūrą, ir natūralų saldumą.

Iš šaldytų bananų galima paruošti skirtingų skonių ledus, pavyzdžiui, įmaišant mėgstamų šaldytų uogų arba kakavos.


Pristatome greitą, paprastą ir sveikuolišką ledų receptą, puikiai tinkantį atsigaivinti šiltą vasaros dieną.


Prieš užšaldant verta palaukti, kol bananai gerai sunoks ir atsiras rudi taškeliai ant žievės (labiau atsiskleidžia saldumas).


Tokius ledus geriausia daryti su galingu trintuvu (blenderiu). Jei jūsų nėra pats galingiausias, šaldytiems bananams leiskite šiek tiek atšilti arba įpilkite kelis šaukštus augalinio pieno, kad palengvintumėte procesą ir kad neperdegtų variklis.

šokoladiniai bananiniai ledai, receptas
Valgykime sveikiau nuotr.



3-4 porcijos


Bananų ledams pagaminti reikia:

  • 3 šaldytų bananų

  • 2 š. riešutų sviesto

  • 2 š. kakavos miltelių

  • 2 š. minkštų datulių (jei norisi saldžiau)

  • žiupsnelio druskos

  • liofilizuotų braškių, riešutų (patiekti)


1. Viską sudedame į trintuvą (palaukiame, kad truputi atšiltų bananai) ir smulkiname iki vientisos tekstūros.

2. Paskirstome į indelius, užberiame pagardus ir nieko nelaukus pradedame mėgautis.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!


Už šios savaitės receptą dėkojame Jūratei iš Valgykime Sveikiau.


Naujausi įrašai

bottom of page