top of page

Atrask augalinį: orkaitėje kepti moliūgų kepsneliai su sojų faršo įdaru (Receptas)


Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


moliūgų kepsneliai_kepsneliai su moliūgais_veganiški kotletai_receptas
Mamos vaišės nuotr.


Pristatome skanių, maistingų ir sočių orkaitėje keptų moliūgų kepsnelių su sojų faršu receptą. Pakeptos morkos su svogūnais, saulėgrąžų grietinė ir prieskoniai labai praturtina sojų faršo skonį, suteikia riebumo ir gerai dera su moliūgu.


Moliūgų kepsneliams pagaminti reikia:

  • 7-8 riekelių nulupto sviestinio moliūgo;

  • druskos, žolelių pabarstyti;

  • aliejaus riekelėms pašlakstyti.

Kepsnelių įdarui reikia:

  • 1 morkos;

  • 1 svogūno;

  • 25 g sojų faršo;

  • 0,5 kubelio daržovių sultinio;

  • 50 g saulėgrąžų;

  • 1 šaukšto citrinos sulčių (arba svarainių, jei pasigaminote);

  • 1 šaukšto kukurūzų arba avinžirnių miltų;

  • 2 šaukštų aliejaus morkoms su svogūnams pakepti;

  • 0,5 šaukštelio česnakų granulių;

  • 0,5 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos;

  • pipirų, druskos.

1. Saulėgrąžas užpilti karštu vandeniu, pamirkyti kokią valandą, vandenį nupilti, saulėgrąžas perplauti ir trinti rankiniu trintuvu, įpilti citrinų sultis ir reikiamą kiekį vandens, kad grietinė būtų tiršta.

2. Sojų faršą užpilti verdančiu vandeniu, įdėti sultinį, išmaišyti ir palaukti, kol išbrinks, sudėti į saulėgrąžų grietinę ir dar viską kartu pertrinti.

3. Ant lėtos ugnies su vienu šaukštu aliejaus pakepti morką ir svogūną, įberti druskos ir pipirų.

4. Sumaišyti visus ingredientus kartu, sudėti česnakų granules, maltą papriką, kukurūzų miltus.

5. Moliūgo riekeles patepti aliejumi, pabarstyti druska, žolelėmis, įdaro masę paskirstyti ant moliūgo riekelių, jei lieka, galima kepti be moliūgo.

6. Kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių terminio kepintuvo funkcija apatinėje orkaitės lentynoje.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!


Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Mamos vaišės.



Naujausi įrašai

bottom of page