top of page

Atrask augalinį: salotos su ant grilio keptu halumio sūriu (Receptas)


Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


Šią savaitę – nuostabus vasaros sezono patiekalas, idealiai tinkantis grilio vakarėliams. Vis dėlto, šį halumio (angl. halloumi) sūrio skonio tofu puikiai galima kepti taip pat ir keptuvėje ar orkaitėje.

Norint, kad žolelių aromatas atsiskleistų dar stipriau, padažą galima paruošti iš anksto. O jei norisi stipresnio mėtinio efekto, baziliką padaže keiskite mėta.


Valgykime sveikiau nuotr.


(2 porcijos)


Salotoms su tofu pagaminti reikia:

Marinuotam tofu:

  • 180 g tofu

  • 2 š. citrinos sulčių

  • 2 š. alyvuogių aliejaus

  • 3 š. su kaupu maistinių mielių

  • ½ a.š. druskos

Salotoms:

  • 2 stikl. virtos bolivinės balandos

  • apie ⅓ žiedinio kopūsto

  • 2 pomidorų, smulkiai supjaustytų

  • 2 agurkėlių, supjaustytų mažais kubeliais

  • ½ raudono svogūno, smulkiai supjaustyto

  • Geros saujos petražolių, susmulkintų

  • Geros saujos šviežių mėtų, susmulkintų

  • Saujos pistacijų, lengvai apkeptų (ar kitokių riešutų)

Padažui:

  • 3 š. smulkintų mėtos lapelių

  • 2 š. smulkintų bazilikų lapelių

  • 6 š. alyvuogių aliejaus

  • 4 š. citrinos sulčių

  • 1 a.š. klevų sirupo

  • Druskos ir pipirų pagal skonį

1. Pirmiausiai reikia nusausinti tofu. Padėkite tofu ant sulankstyto keliais sluoksniais virtuvinio ar popierinio rankšluosčio, užklokite kitu rankšluosčiu, uždėkite pjaustymo lentelę ir prislėkite kokiu nors sunkiu daiktu (pvz., stora knyga, sunkia keptuve ir pan.). Taip palikite apie 30 min. Tada supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis.


2. Marinatui sumaišykite likusias sudėtines dalis ir juo padenkite tofu juosteles iš visų pusių. Palikite marinuotis mažiausiai 30 min. (galima nakčiai). Kuo ilgiau marinuosis, tuo intensyvesnis skonis.


3. Tuo tarpu pasiruoškite salotas. Žiedini kopūstą pasmulkinkite žiedinėliais ir sudėję į maisto kombainą susmulkinkite į smulkius gabaliukus (galima padirbėti ir su peiliu rankiniu būdu). Smulkintą žiedinį kopūstą, bolivinę balandą ir visas kitas salotoms skirtas daržoves (išskyrus pistacijas) suberkite į dubenį.


4. Padažui skirtas sudėtines dalis sutrinkite trintuvu.


5. Pamarinuotą tofu dėkite ant įkaitinto griliaus ir kepkite iš abiejų pusių kol gražiai apkeps.


6. Paruoštą padažą užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Salotas paskirstykite į dvi lėkštes. Uždėkite keptą tofu ir užberkite pistacijų riešutus.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!


Už šios savaitės receptą dėkojame Jūratei iš Valgykime Sveikiau.

Naujausi įrašai

bottom of page