Atrask augalinį: salotos su ant grilio keptu halumio sūriu (Receptas)


Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


Šią savaitę – nuostabus vasaros sezono patiekalas, idealiai tinkantis grilio vakarėliams. Vis dėlto, šį halumio (angl. halloumi) sūrio skonio tofu puikiai galima kepti taip pat ir keptuvėje ar orkaitėje.

Norint, kad žolelių aromatas atsiskleistų dar stipriau, padažą galima paruošti iš anksto. O jei norisi stipresnio mėtinio efekto, baziliką padaže keiskite mėta.


Valgykime sveikiau nuotr.


(2 porcijos)


Salotoms su tofu pagaminti reikia:

Marinuotam tofu:

  • 180 g tofu

  • 2 š. citrinos sulčių

  • 2 š. alyvuogių aliejaus

  • 3 š. su kaupu maistinių mielių

  • ½ a.š. druskos

Salotoms:

  • 2 stikl. virtos bolivinės balandos

  • apie ⅓ žiedinio kopūsto

  • 2 pomidorų, smulkiai supjaustytų

  • 2 agurkėlių, supjaustytų mažais kubeliais

  • ½ raudono svogūno, smulkiai supjaustyto

  • Geros saujos petražolių, susmulkintų

  • Geros saujos šviežių mėtų, susmulkintų

  • Saujos pistacijų, lengvai apkeptų (ar kitokių riešutų)

Padažui:

  • 3 š. smulkintų mėtos lapelių

  • 2 š. smulkintų bazilikų lapelių

  • 6 š. alyvuogių aliejaus

  • 4 š. citrinos sulčių

  • 1 a.š. klevų sirupo

  • Druskos ir pipirų pagal skonį