Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Šilkinis tofu tinkamas ne tik desertams ar užtepėlėms gaminti, bet ir blynams! Tiks pieno, kiaušinių nevartojantiems asmenims ir visiems norintiems paįvairinti maisto racioną.
Augaliniams blyneliams su obuoliais pagaminti reikia:
1 pakuotės šilkinio tofu (250 g)
150 g viso grūdo speltos miltų
130 ml vandens ar augalinio pieno
1/2 a. š. cinamono
2 v. š. cukraus
Žiupsnio druskos
1/2 a. š. kepimo miltelių
1 vidutinio obuolio
Šiek tiek aliejaus kepimui
Blenderiu sutriname tofu su vandeniu arba augaliniu pienu iki vientisos konsistencijos.
Supilame miltus, prieskonius, kepimo miltelius, cukrų ir išmaišome.
Obuolį sutarkuojame ir sumaišome su tešla.
Kepame įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus.
Tiekiame su mėgstamais priedais.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Wise Taste.