top of page

Aštriai marinuotos alyvuogės su džiovintais abrikosais (Receptas)

Nutilkite, mūzos – leiskite pasireikšti prieskoniams. Ir jie pasireikš! Nuostabus aštriai marinuotų alyvuogių su džiovintais abrikosais receptas.


marinuotos alyvuogės, receptai
VMG nuotr.

Aštriai marinuotoms alyvuogėms pagaminti reikia:

  • 6–8 minkštų džiovintų abrikosų

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos

  • 1 šaukštelio trintų pankolio sėklų

  • 1 šaukštelio malto kumino

  • 1 citrinos sulčių

  • 100 ml alyvuogių aliejaus

  • 150 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų

  • 150 g juodųjų alyvuogių be kauliukų

  1. Smulkiais kubeliais supjaustykite abrikosus.

  2. Plonais šiaudeliais supjaustykite aitriąją papriką.

  3. Sudėkite viską į stiklainį, suberkite prieskonius, supilkite citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir sudėkite alyvuoges. Laikykite šaltoje vietoje ne trumpiau nei valandą, o geriausiai – per naktį šaldytuve.

Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page