Tiršta, soti, karšta ir prieskoninga. Sriuba, kuri žadina aistrą ir suteikia jėgų. Pirmas vaistas sušalus, pavargus, išsekus energijai. Lengva pagaminti.
6 asm.
Arabiškai avienos sriubai pagaminti reikia:
4 šaukštų kuskuso
1 ropinio svogūno
3 skiltelių česnako
2 aitriųjų paprikų
½ raudonos paprikos
1 šaukštelio cukraus
3 šaukštų aliejaus
1 šaukštelio kumino
1,2 kg avienos mentės arba kumpio
4 laurų lapų druskos, pipirų (juodųjų ir kvapiųjų žirnelių)
1 šaukštelio paprikos
1 l mėsos sultinio druskos
1. Svogūną, česnaką, papriką ir aitriąją papriką smulkiai supjaustykite ir apkepinkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite stambiais kubeliais pjaustytą avieną ir dar truputį pakepinkite.
2. Daržoves ir mėsą užpilkite sultiniu, įdėkite laurų lapų, pipirų, kumino, paprikos, cukraus ir druskos. Virkite, kol mėsa visiškai suminkštės.
3. Pačioje pabaigoje suberkite kuskusą, užvirkite ir nukelkite nuo ugnies.
Gardžių atradimų.