Braškių, smidrų ir antienos salotos ypatingos ne tik skonių deriniu, bet yra ir tobulai gražios. Papuoš ir kasdienos, ir vaišių stalą. Paruošite greitai ir lengvai. Galite patiekti su ką tik iškeptais antienos pjausneliais, bet skanu ir su jau atvėsusiais.
Antienos salotoms su smidrais pagaminti reikia:
350 g „KITCHEN me“ antienos filė
pjausnių „Tradiciniai“
400 g smidrų
250 g braškių
100 g saulėgrąžų daigų arba traškių
salotų
1⁄2 nedidelės gūžės „radicchio“
(salotinė trūkažolė) salotų
kelių šaukštų balzaminio acto kremo
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
1. Nulaužkite sumedėjusius galus ir perpjaukite smidrus pusiau. Apvirkite
juos pasūdytame vandenyje apie 2 min. arba apkepkite svieste.
2. Lėkštėje sumaišykite žalumynus, salotų lapus, smidrus ir pjaustytas braškes.
3. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzaminiu kremu.
4. Pjausnius kepkite ant vidutinės kaitros grilio iš visų pusių po kelias minutes (arba ilgiau) ir palikite dar kelioms minutėms subręsti nuėmę nuo kaitros. Supjaustykite ir išdėkite ant salotų.
Gardžių atradimų.
Comments