top of page

Antienos salotos su smidrais ir braškėmis (Receptas)

Braškių, smidrų ir antienos salotos ypatingos ne tik skonių deriniu, bet yra ir tobulai gražios. Papuoš ir kasdienos, ir vaišių stalą. Paruošite greitai ir lengvai. Galite patiekti su ką tik iškeptais antienos pjausneliais, bet skanu ir su jau atvėsusiais.

antienos salotos su smidrais_Alfo receptas
VMG nuotr.

Antienos salotoms su smidrais pagaminti reikia:

  • 350 g „KITCHEN me“ antienos filė

  • pjausnių „Tradiciniai“

  • 400 g smidrų

  • 250 g braškių

  • 100 g saulėgrąžų daigų arba traškių

  • salotų

  • 1⁄2 nedidelės gūžės „radicchio“

  • (salotinė trūkažolė) salotų

  • kelių šaukštų balzaminio acto kremo

  • alyvuogių aliejaus

  • druskos, pipirų


1. Nulaužkite sumedėjusius galus ir perpjaukite smidrus pusiau. Apvirkite

juos pasūdytame vandenyje apie 2 min. arba apkepkite svieste.

2. Lėkštėje sumaišykite žalumynus, salotų lapus, smidrus ir pjaustytas braškes.

3. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzaminiu kremu.

4. Pjausnius kepkite ant vidutinės kaitros grilio iš visų pusių po kelias minutes (arba ilgiau) ir palikite dar kelioms minutėms subręsti nuėmę nuo kaitros. Supjaustykite ir išdėkite ant salotų.


Gardžių atradimų.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page