top of page

Gaivus tabulė su braškėmis (Receptas)

Tabulė yra maistingos ir sočios salotos, kilusios iš Vidurio Rytų regiono. Šiame recepte skaniai dera braškės, bolivinės balandos ir keptuvėje kepti triušienos gabalėliai. Gaivu, sotu, gražu, lengva pagaminti.

salotos su braškėmis ir triušiena_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2–3  asm. 


Tabulė su braškėmis pagaminti reikia:

  • 1 didelio ryšelio įvairių prieskoninių žolelių (kalendrų, mėtų, laiškinių česnakų, peletrūnų)

  • 2–3 trumpavaisių agurkų

  • 200 g virtų bolivinių balandų

  • 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės

  • 250 g šviežios triušienos mėsos (troškinti, kepti)

  • 1 šaukštelio prieskonių mišinio vištienai

  • 50 ml itin gryno alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų granatų sirupo

  • 400 g braškių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


  1. Žalumynus ir agurkus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su bolivinėmis balandomis ir citrinos sultimis. 

  2. Šviežią triušienos mėsą (troškinti, kepti) apibarstykite prieskonių mišiniu vištienai, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite keptuvėje. 

  3. Padažui sumaišykite granatų padažą, druską, pipirus, žiupsnį tarkuotos citrinos žievelės, supilkite aliejų. Braškes supjaustykite riekelėmis. 

  4. Sumaišykite salotas su padažu, dėliokite lėkštėje su braškėmis ir kepta mėsa. Užberkite mėgstamų žalumynų.  



Gardžių atradimų,

Naujausi įrašai

bottom of page