top of page

Amžinoji klasika: kukuliai su pomidorų padažu


mėsos kukuliai su pomidorų padažu, spagečiai, Alfo receptaii
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm

Gaminimo laikas 10 min

Virimo laikas – tiek kiek verda makaronai


Reikia:

  • ~12–16 kukulių

  • 1 maža skardinė luptų pomidorų savo sultyse

  • ½ svogūno

  • 1–2 skiltelės česnakų

  • ½ šaukštelio džiovintų raudonėlių

  • aliejaus

  • druskos

  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • tarkuoto kietojo sūrio patiekti (nebūtinai)

  1. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakų skilteles sutraiškykite peilio geležte ir tuomet supjaustykite.

  2. Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus, pakepinkite svogūną, česnakus.

  3. Susmulkinkite pomidorus. Susmulkinkite pomidorus: jei norite, kad padažas būtų su gabaliukais, supjaustykite peiliu, jei padažo pageidaujate vienalyčio, sutrinkite trintuvu.

  4. Pomidorų masę sukrėskite į keptuvę su svogūnais, sudėkite kukulius, suberkite raudonėlius ir kaitinkite. Jei naudosite neatšildytus kukulius, į padažą įpilkite dar apie 100–150 ml vandens ir kaitinkite, nustatę mažą kaitrą, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

  5. Kukulius patiekite su spagečiais. Galite užberti tarkuoto kietojo sūrio.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page