top of page

Taupome laiką vasarai: gaminame ir šaldome daug kukulių!


Kukuliai pietums – gal skamba ir nelabai rafinuotai, tačiau tai yra neįtikėtinai racionalus, laiką ir nervus tausojantis patiekalas, kuris ypač pasiteisina vasarą, kai valgyti reikia, o laiko gaminti nėra daug: vasara juk nesutverta stovėjimui prie viryklės!


O gal gyvenate sodyboje, kuri lyg medus vilioja vasarotojus iš miesto – ir ne po vieną, o būriais? Tuomet turėti daug mėsos kukulių šaldiklyje yra geniali idėja. Be to, kukuliai – tobula medžiaga kulinarinėms improvizacijoms: galima valgyti su bulvių koše, „pastiprinti" sriubą, troškinti padažuose ir t. t.


Mėsos kukuliai, pusgaminiai, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


20 porcijų

Gaminimo laikas 20 minučių

Kepimo laikas 30-35 min.

t-ra 190 °C


Reikia:

  • 2 kg vištienos faršo (tinka tinka mėsa, kurią labiausiai mėgstate)

  • 1 nubrauktas šaukštas druskos

  • 1 šaukštelis šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • aliejaus

  • Provanso žolelių mišinio

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi

  2. Vištienos faršą sumaišykite su druska ir pipirais. Vandeniu suvilgytomis rankomis suformuokite nedidelius, maždaug graikinio riešuto dydžio, kukulius, sudėkite juos vieną šalia kito į skardą.

  3. Paruoštus kukulius pašlakstykite aliejumi, pabarstykite Provanso žolelėmis ir pašaukite į orkaitę. Kepkite maždaug 30 minučių.

  4. Išimkite, gerai atvėsinkite.

  5. Jeigu norite kukulius užšaldyti, sudėkite juos ant padėklo vienu sluoksniu ir šaldykite. Kai sušals, tada padalykite porcijomis – po tiek, kiek jums reikės vienam kartui, sudėkite į maišelius arba specialius indelius šaldytiems produktams ir laikykite šaldiklyje.


Mėsos kukuliai, maisto atsargos, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

PATARIMAI:

  • Jeigu gaminate tik būsimų patiekalų pusgaminį, prieskonių daug nedėkite.

  • Jeigu kukuliai vėliau bus verdami arba troškinami, iš anksto jų atšildyti nebūtina. Šaldytų kukulių gaminkite tik tiek, kiek reikia iš karto suvalgyti, kitam kartui nepalikite.

  • Jei gaminsite iš neatšildytų kukulių, juos reikėtų papildomai pašildyti: kai virsite sriubą, pavirkite šiek tiek ilgiau, kai gaminsite su padažu, prieš dedami į padažą pašildykite kukulius nedideliame kiekyje vandens.


Sėkmės ir skanaus!


Idėjų, ką gaminti iš kukulių, rasite ČIA




Naujausi įrašai

bottom of page