Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Taupome laiką vasarai: gaminame ir šaldome daug kukulių!


Kukuliai pietums – gal skamba ir nelabai rafinuotai, tačiau tai yra neįtikėtinai racionalus, laiką ir nervus tausojantis patiekalas, kuris ypač pasiteisina vasarą, kai valgyti reikia, o laiko gaminti nėra daug: vasara juk nesutverta stovėjimui prie viryklės!


O gal gyvenate sodyboje, kuri lyg medus vilioja vasarotojus iš miesto – ir ne po vieną, o būriais? Tuomet turėti daug mėsos kukulių šaldiklyje yra geniali idėja. Be to, kukuliai – tobula medžiaga kulinarinėms improvizacijoms: galima valgyti su bulvių koše, „pastiprinti" sriubą, troškinti padažuose ir t. t.


Mėsos kukuliai, pusgaminiai, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


20 porcijų

Gaminimo laikas 20 minučių

Kepimo laikas 30-35 min.

t-ra 190 °C


Reikia:

  • 2 kg vištienos faršo (tinka tinka mėsa, kurią labiausiai mėgstate)

  • 1 nubrauktas šaukštas druskos

  • 1 šaukštelis šviežiai grūstų juodųjų pipirų