Ieškote kažko ypatingesnio, bet ne itin sudėtingo sekmadienio pietums arba šventei? Aluje troškinto triušio receptas yra kaip tik tai, ko reikia!
![Aluje troškintas triušis, Alfo receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_cde22423179246bd96e66326cb103f48~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_175,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_cde22423179246bd96e66326cb103f48~mv2.jpg)
4 asm.
Gaminimas 45 min.
Kepti 2,5 val.
Aluje troškintam triušiui pagaminti reikia:
1 triušio (~1,8–2 kg)
2 didelių saldžiųjų svogūnų
Alyvuogių aliejaus (kepti)
150 g džiovintų slyvų
1 šaukšto rudojo cukraus
2 šaukštų miltų
0,75 l tamsaus alaus
2 šaukštų garstyčių
Nuimkite visas plėveles ir riebalus
Triušį supjaustykite porcijomis
Į pakaitintą aliejų dėkite triušio gabaliukus ir apkepkite. Dėkite po kelis gabaliukus, nedėkite visko iš karto, nes tuomet triušis troškinsis, o ne keps
Apkeptus gabaliukus perdėkite į troškintuvą, likusius apkepkite iki gražios aukso spalvos
Supjaustykite svogūnus
Sudėkite svogūnus į keptuvę ir apkepkite
Didesnes slyvas perpjaukite 11. apkeptus svogūnus sudėkite ant triušio
Ant svogūnų – slyvas
Užberkite šaukštą rudojo cukraus
Pasūdykite ir įberkite pipirų
Užberkite miltų ir lengvai permaišykite
Supilkite alų
Dėkite garstyčias, uždenkite ir šaukite į orkaitę
Patiekite su virtomis bulvėmis su sviestu.
Skanaus!