top of page

Aluje troškintas triušis

Ieškote kažko ypatingesnio, bet ne itin sudėtingo sekmadienio pietums arba šventei? Aluje troškinto triušio receptas yra kaip tik tai, ko reikia!

Aluje troškintas triušis, Alfo receptas

4 asm.

Gaminimas 45 min.

Kepti 2,5 val.


Aluje troškintam triušiui pagaminti reikia:

  • 1 triušio (~1,8–2 kg)

  • 2 didelių saldžiųjų svogūnų

  • Alyvuogių aliejaus (kepti)

  • 150 g džiovintų slyvų

  • 1 šaukšto rudojo cukraus

  • 2 šaukštų miltų

  • 0,75 l tamsaus alaus

  • 2 šaukštų garstyčių

  1. Nuimkite visas plėveles ir riebalus

  2. Triušį supjaustykite porcijomis

  3. Į pakaitintą aliejų dėkite triušio gabaliukus ir apkepkite. Dėkite po kelis gabaliukus, nedėkite visko iš karto, nes tuomet triušis troškinsis, o ne keps

  4. Apkeptus gabaliukus perdėkite į troškintuvą, likusius apkepkite iki gražios aukso spalvos

  5. Supjaustykite svogūnus

  6. Sudėkite svogūnus į keptuvę ir apkepkite

  7. Didesnes slyvas perpjaukite 11. apkeptus svogūnus sudėkite ant triušio

  8. Ant svogūnų – slyvas

  9. Užberkite šaukštą rudojo cukraus

  10. Pasūdykite ir įberkite pipirų

  11. Užberkite miltų ir lengvai permaišykite

  12. Supilkite alų

  13. Dėkite garstyčias, uždenkite ir šaukite į orkaitę

  14. Patiekite su virtomis bulvėmis su sviestu.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page